Přesazení, velikost květináče.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Přesazení, velikost květináče.
Habanero Red - ve čtvrtek mi dorazil balíček, vše jsem zasadil do rašelinových tablet a čekám až vyklíčí... Udělal jsem provizorní pařníček s teplotou 25-28°C a chtěl bych se zeptat, kdy mám přesadit jak dlouho po vyklíčení + do jak velkého květináče protože budu pěstovat na balkoně... Předem díky za odpověď
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přesazení, velikost květináče.
Až kytky budou mít 2-4 pravé listy. Doporučuji substrát B. Čím větší nádoba, tím lépe. Já bych je přesadil postupně 2x, podle vzrůstu.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
Aha... Mimochodem ohledně toho substrátu... Už se mi moc nechce objednávat a poblíž je jen Albert... Odtamtud mám balkonový substrát, prodavačka tvrdila ( ale asi jen proto aby to prodala) že vesměs je složení substrátu stejné, takže jaký jiný bych mohl ještě vzít? Někdo tu zmiňoval i ten na rajčata a papriky...
Nevím, jak mají zkušenosti ostatní a nechci moc strašit, ale substrátům z obch. center, no a natož Blberta bych se vyhnul velkým obloukem (plísně, havěť, a pod.) a raději bych obtěžoval nejbližší growshop.

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas.cix píše:Nevím, jak mají zkušenosti ostatní a nechci moc strašit, ale substrátům z obch. center, no a natož Blberta bych se vyhnul velkým obloukem (plísně, havěť, a pod.) a raději bych obtěžoval nejbližší growshop.
Já musím nesouhlasit. Samozřejmě je větší šance, že ve velkých marketech budou horší podmínky a substrát může být vadný, ale není to pravidlem. Já sám jsem nakoupil substrát z OBI a je bez problému. Natož tchán má ten tvůj zmiňovaný balkonový substrát ze specializovaného obchodu a má problémy s plísněmi a jinou havětí...
Ja som kupoval substraty z asi styroch roznych zdrojov (Hornbach a nejake mensie zahradnicke centra alebo miestne kvetinarstva), a zatial vsetko bez zvieratiek - aspon odkedy ho pred pouzitim vypekam. Uplne prvy substrat mal zopar smutnic, ale stacili biele lepky, a do par tyzdnov viacmenej vymizli.