Vypalování substrátu

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Laudis
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Vypalování substrátu

Příspěvekod Laudis » 28 bře 2013 09:45

Zdar, mám dotaz na vypalování substrátu, je lepší vypalovat klasicky v troubě - což dělám, ale bohužel tento rok to nevyšlo a šíří se mně svilušky po rostlinách a nebo vypalovat v mikrovlne? Pokud v mikrovlnce jakou dobu? Teoreticky by to v mikrovlnce mělo být učinnější než v troubě. Mikrovlnné záření bude mít na živou hmotu větší efekt než tepelné v troubě, taky by se měla o dost zkrátit doba vypalování. Předem dík za jakýkoliv informace :tiphat:

Keldon
Nový člen

Re: Vypalování substrátu

Příspěvekod Keldon » 28 bře 2013 10:15

Tiez by ma to zaujimalo, nakolko tento rok pestujem prvykrat a tiez planujem vypalovat substrat. Ked uz kvoli chilli staviam foliovnik, tak nechcem nechat nic na nahodu.

Hali
Nový člen

Příspěvekod Hali » 07 dub 2013 12:02

Niekde tu na fóre som čítal že v mikrovlnke 2,5 min .. ale pri koľkých W .... tak to som sa nedozvedel ...

kuťa
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod kuťa » 20 led 2014 17:14

Oživuji toto téma,jelikož se chystám vypálit substrát v troubě.Na netu je spousta informací , ale strašně se rozchází na teplotě a času-dokonce i zpusobu.Prosím o radu kdo s tím má zkušenost 1-doba vypalování
2-na jakou teplotu
3-přikrývat alobalem (ano či ne)
4-po jakém množství?
5-polít vodou (jestli ano jaké množství použít souvisí se 4 bodem)
Díky za pomoc.

bremic
Stálý člen

Příspěvekod bremic » 20 led 2014 17:21

v troubě vypaluju 30 minut ve vyhřáté na 200 °C na plechu a výška sloupce cca 5-10 cm. V mikrovlnce už nevypaluju protože je to to samé množství navíckrát a dělám u toho hroznej bordel. Jinak tam bych to dělal na plnej knedlík Jet 3,5-4,5 minuty. :tiphat:
P.S. vodu bych lil jen pokud bych vypaloval v mikrovlnce abych ji moc neničil. Jo a ničím nezakrývám.

O víkendu jsem chtěl vypalovat v krbu ale nenašel jsem vhodnou nádobu

kuťa
Stálý člen

Příspěvekod kuťa » 20 led 2014 17:40

bremic píše:v troubě vypaluju 30 minut ve vyhřáté na 200 °C na plechu a výška sloupce cca 5-10 cm. V mikrovlnce už nevypaluju protože je to to samé množství navíckrát a dělám u toho hroznej bordel. Jinak tam bych to dělal na plnej knedlík Jet 3,5-4,5 minuty. :tiphat:
P.S. vodu bych lil jen pokud bych vypaloval v mikrovlnce abych ji moc neničil. Jo a ničím nezakrývám.

O víkendu jsem chtěl vypalovat v krbu ale nenašel jsem vhodnou nádobu

Dík za rychlou odpověd.Mám ještě dotaz,jestli při tomto zpusobu jsou vajíčka škudcu :firychil: nebo jsi s nimi měl problém?

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 20 led 2014 19:14

Já vypaluju v mikrovlnce, dám zeminu do plastových nádob s víkem, které uplně nedovřu. Dávám 2 nádoby na sebe, takže mikrovlnka je uplně plná. Zeminu dost navlhčím, protože potom se vytváří pára a zemina je krásně propařená. Zeminy cca 4 l a mikrovlnka na max 12 min.
http://www.foto-tapety.cz

bremic
Stálý člen

Příspěvekod bremic » 20 led 2014 19:17

kuťa píše: Dík za rychlou odpověd.Mám ještě dotaz,jestli při tomto zpusobu jsou vajíčka škudcu :firychil: nebo jsi s nimi měl problém?
Postup bezpečně funguje na svilušky. Po vypálení je klid :tiphat:

Zpět na „Začátečnický koutek“