Chcem sa informovať ohľadom zaštipávania kvetov - prvých, pre lepší rast a vývoj rastliny celkom. Habanera red mám už v stave vykúkania prvých kvetov a delení v bode kvetov na ďalšie dva výhony... Je v tomto štádiu výhodné puky na kvety odštipnúť pre lepší vývoj a ešte lepšie spevnennie a rozkošatenie rastlinky ?
Zaštipávanie - odštipávanie prvých pukov kvetov
Zaštipávanie - odštipávanie prvých pukov kvetov
Zdravím všetkých!
Chcem sa informovať ohľadom zaštipávania kvetov - prvých, pre lepší rast a vývoj rastliny celkom. Habanera red mám už v stave vykúkania prvých kvetov a delení v bode kvetov na ďalšie dva výhony... Je v tomto štádiu výhodné puky na kvety odštipnúť pre lepší vývoj a ešte lepšie spevnennie a rozkošatenie rastlinky ?

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zaštipávanie - odštipávanie prvých pukov kvetov
Jsou na to různé názory, ale když je odstraníš, tak rostlina zesílí a nasadí nová poupata. Roste ti to pěkně.
Aj ja som si myslel, dík za potvrdenie, dáva to logiku
Len ak sa mi to rozbujnie, neviem kam pojdem pracovať, lebo to mám v kancerárií
Semiačka som mal z paričiek balenia Chilli mix - dovoz Kenya, úspešnosť bola pri oboch orange a red 98-99%-ná, čo som sa až prekvapil, nakoľko niektorí tu na fóre nemali velmi šťastie
Niekoľko záberov ešte, viem že ma niektorí ukameňujete, ale habanera mám vo vedrách 10l, po 3-4 kusy, ale tie najzdatnejšie sú v sólo črepníkoch..... Jednoducho smola, niet miesta, aj keď už teraz viem, že to na rok budem robiť úplne inak.... Aspon som tento rok zabezpečil priesadami väčšinu kolegov

a tu ešte jedno foto z ľava chilli papričky neznámeho druhu od kolegu, ale darí sa im

Semiačka som mal z paričiek balenia Chilli mix - dovoz Kenya, úspešnosť bola pri oboch orange a red 98-99%-ná, čo som sa až prekvapil, nakoľko niektorí tu na fóre nemali velmi šťastie

Niekoľko záberov ešte, viem že ma niektorí ukameňujete, ale habanera mám vo vedrách 10l, po 3-4 kusy, ale tie najzdatnejšie sú v sólo črepníkoch..... Jednoducho smola, niet miesta, aj keď už teraz viem, že to na rok budem robiť úplne inak.... Aspon som tento rok zabezpečil priesadami väčšinu kolegov

a tu ešte jedno foto z ľava chilli papričky neznámeho druhu od kolegu, ale darí sa im

Naposledy upravil 1 dne golfLC; celkem upraveno 16x.
Len pre info, vysieval som semiačka do parenísk cca v 1/3-ne februára, bez umelého osvetľovania... čiže rastlinky majú niečo cez 2 mesiace. Ak to pôjde takto ďalej v raste, o chviľu mám v kancli tmu 
Podľa počasia ich chcem potom presťahovať domov na loggiu, smer juh, kde by už boli hádam aj priestorovo, aj svetelne na tom lepšie. Prihnojujem podľa návodu Hoštickým hnojivom na rajčata a papriky

Podľa počasia ich chcem potom presťahovať domov na loggiu, smer juh, kde by už boli hádam aj priestorovo, aj svetelne na tom lepšie. Prihnojujem podľa návodu Hoštickým hnojivom na rajčata a papriky

Ešte jedna otázočka na skúsených 
Pri spodku už dobre spevnených rastlín habanera mi začali vychádzať nové výhonky, viď foto:

Pre rastlinu je to prirodzené a treba tieto výhonky ponechať, alebo ich radšej poodstraňovať pre lepší vývoj rastlín vo "vyšších sférach"???

Pri spodku už dobre spevnených rastlín habanera mi začali vychádzať nové výhonky, viď foto:
Pre rastlinu je to prirodzené a treba tieto výhonky ponechať, alebo ich radšej poodstraňovať pre lepší vývoj rastlín vo "vyšších sférach"???

Prvé fotky ohľadom odštipnutia prvých kvetov. Zatiaľ som to skúsil iba na jednej rastlinke, pre istotu
ale ako je viditeľné z fota, rastlinkám to ozaj skôr prospieva ďalšiemu vývoju už odnoží....
Rastlinka ešte s pukmi...

a o deň pozdejšie po odtránení pukov...

Rastlinka ešte s pukmi...
a o deň pozdejšie po odtránení pukov...
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ty výhony bych tam ponechal, protože bude větší listová plocha a to je dobře. Jestli tam máš prostor, tak nezapomeň dosypat substrát - udělá to více kořenů a zlepší se výživa rostliny.
ďik
doplnené až po okraj vedier