Je čas založit vlákno.
Čas letí jak blázen. Mám tady s vámi kulatou desátou sezónu, kdy jsem začal pěstovat ve větším.
Na úvod zhodnotím pár slovy minulou sezónu. Za mne to byla pecka. Rostlo to krásně a plodů byla hromada. Trošku trápili škůdci, ale to tady na terase je každý rok. Dal jsem přezimovat na chodbu 5 kytek a možná dvě přežijí. Pak jsem ze srandy při likvidaci dal 9 větviček do vody a ejhle...8 se jich chytlo. Takže teď už jsou v kelímkách a uvidím jak porostou.
Co se týká těch mých kulatin tady. Chci poděkovat vám všem, kteří jste mi přišli do života, celou tu naší bandu mám rád. Tak ať nám to všem roste, ať jsme zdraví a těším se na společné akce a setkání.
No a jak letos...výsev zahájím někdy v polovině února, páč pak v dubnu už nevím kam s nima. Kolik kytek to bude nevím, ale asi to ještě proti loňsku trošku očešu. chtěl bych se dostat do 45 kusů, to je cca 30 odrůd, což byl plán i loni, ale nevydržel jsem. V plánu mám letos nějaké stálice, pak chci takové ty lokální odrůdy co kdo dovezl z cest a pokračovat s některými svými kříženci jako je například Brown Bič, Habanero Pedro atd.
Seznam vložím až to sestavím. Původně jsem chtěl nakoupit nějaká semínka, ale mám toho tolik, že je to hloupost.
Mějte hezké dny.