Mam cayenne gold, ktore by mali dozret do zlta ale moj problem je, ze skor ako stihnut zmenit farbu tak usychaju. Rastlinky boli pravdepodobne prelievane lebo som nastavil zle automaticku zavlahu pred dovolenkou. S hnojenim som sa tiez moc neponahlal kedze sa im darilo. Po navrate z dovolenky stratili asi polovicu listov , ktore zozltli a otrhal som ich . Prve papricky su uz make a usychaju bez dozretia. Zacinaju sa scvrkavat a nic z nich asi nebude. Mam ich otrhat aby som zachranil tie ktore prave rastu ?
usychanie papriciek pred dozretim
usychanie papriciek pred dozretim
Ahojte,
Mam cayenne gold, ktore by mali dozret do zlta ale moj problem je, ze skor ako stihnut zmenit farbu tak usychaju. Rastlinky boli pravdepodobne prelievane lebo som nastavil zle automaticku zavlahu pred dovolenkou. S hnojenim som sa tiez moc neponahlal kedze sa im darilo. Po navrate z dovolenky stratili asi polovicu listov , ktore zozltli a otrhal som ich . Prve papricky su uz make a usychaju bez dozretia. Zacinaju sa scvrkavat a nic z nich asi nebude. Mam ich otrhat aby som zachranil tie ktore prave rastu ?

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9575
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: usychanie papriciek pred dozretim
Ahoj, ty rostliny vypadají dost zuboženě? Nemají škůdce nebo uhnité kořeny? Chtělo by to detaily listů.
Re: usychanie papriciek pred dozretim
Ano dlho som bojoval s tymi zelenými voskami , ktorých som sa nevedel zbavit ale uz asi je pokoj po 3 postreku s karate, neskoro som zistil ze mospilan by bol lepsi … Hnojiť som zacal asi tiez neskoro cca mesiac a pol po vysadení do substrátu, ktory obsahoval hnojivo. Uz boli 2x pohnojene a listy rastu nove a maju aj dobru farbu. Mam pocit, ze to co uschlo su prve plody a chýbalo im hnojivo+prelievanie zavlahou + vsi . Teraz uz zacinaju zhltnúť aj dalsie a niesu vysušené co som rad. za 4 dni idem zase na dovolenku a musim zapojit znova závlahu a uz teraz mam strach co z nich bude ked sa vratim po týždni domov
.