Hnědé skvrny na listech chilli
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Hnědé skvrny na listech chilli
Zdravím, měl bych na vás prosbu. Zhruba od začátku května mám na balkóně sazenice chilli. Za tu dobu jsem je hnojil asi 2x postřikem na listy (dle návodu). Jednalo se o Hoštické na papriky a rajčata. Jinak jsem dával Vitality Komplex a bylinkový postřik proti chorobám. V poslední době se mi začaly u některých sazenic objevovat tyto hnědé skvrny. Některé listy i opadaly. Sazenice byly dlouho ve vlhké půdě, protože dost a často pršelo. Může to být tím? Nebo jsem je snad přehnojil? Díky za rady.

-
- Stálý člen
- Reputace: 1153
Re: Hnědé skvrny na listech chilli
Listy jsou tmavé a zkrabacené, takže to přehnojení se celkem nabízí. Prostě vynechej hnojení a sleduj nové listy - měly by vypadat zdravěji. A dlouhodobé stání ve vodě, taky není úplně ideál. Na druhou stranu, pokud může voda volně odtékat, tak tě může části přebytku živin zbavit. Při současném počasí stačí nechat stát na slunci bez podmisky a musíš to mít do druhého dne suché.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
Re: Hnědé skvrny na listech chilli
Díky za odpověď. Tak nějak jsem si to myslel, protože se mi to už jednou stalo. Naštěstí jsem letos vyvrtal do květináče díry, takže voda může a mohla odtékat. Ale i tak byl substrát dlouhou dobu dost vlhkej, protože docela často u nás vydatně pršelo.