Ingredience:
10 -20 ks červených chilli papriček (etna, naga jolokia pc1, zimbabwe, italiano pepperoncini aj.
4 polévkové lžíce bílého octa
7 ks hřebíčků
15 kuliček černého pepře (nebo dle chuti)
2 kousky skořice
2 polévkové lžíce strouhaného zázvoru
10 stroužků česneku
1 polévkovou lžíci římského kmínu
2 polévkové lžíce kurkumy koření
2 polévkové lžíce Kashmiri Mirch (lze nahradit např. mletou Jolokií)
další suroviny:
jehněčí kýta bez kosti
4 velké cibule
brambory
Koření rozmixujeme na hustou a dokonale pastu, kterou vmísíme do pokrájených větších kousků jehněčího masa a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Nakonec ještě dosolíme 2 čajovými lžičkami soli.
Před vlastní tepelnou úpravou rozmixujeme na jemnou pastu 4 velké cibule, které promícháme společně s jehněčím masem. Rozehřejeme pánev s trochou oleje a maso smažíme.
Po zatáhnutí masa (až maso zbělá), dusíme za občasnéhé míchání pod pokličkou do změknutí. Tepelná úprava je odvislá od velikosti krájených kousků masa a stáří, v mém případě jsem maso po sporáku honil asi 1 a [sup]1[/sup]/[sub]2[/sub] hodiny. 20 - 30 minut před dokončením jsem přidal na velké kostky krájené brambory.
Nakonec jsem dochutil solí a bylo hotovot. Kdo má rád indické platcky Chapati není nic jednodušího než si je udělat samo doma. Nic na tom není, trocha vody, mouky a sůl na dochucení.
V indických restauracích se setkáte s přídavkem rajčat a Vindaloo na rajčatovém základě, tudíž k cibuli můžete v této fázi přidat pár sekaných rajčat.
Dobrou chuť
