Nove suseni.
Bucek a veprova pecene.
3 dny to bylo v soli a cukru.
Ne ze by to plavalo, proste jsem to obalil a obcas dosypal. Kazdy den jsem i nekolikrat vyleval vodu.
Dneska dorazily haky takze jsem to oplachnul, otrel ubousky a obalil.
Prvni smes je chilli, drceny pepr, cervena uzena sladka, suseny cesnek.
Druha je: Italske bylinky, trosicku mleteho muskatoveho orisku, trocha kminu, trocha suseneho cesneku.
Ani u jednoho neni kdovijaka vrstva, takze koreni by nemelo prebijet.
Uvidime za mesic
Sušené maso s chilli
Re: Sušené maso s chilli
To byla ta prvni varka co jsem nalozil a bez umyti dal susit. Vysusene jsem to vydrbal pod vodou abych to zbavil vrchni vrstvy soli. Pak dal do krabicky s betonitem na znovu doschnuti. Je to ted naprosto super.
- lazar
- Stálý člen
- Příspěvky: 928
- Registrován: 11 srp 2020 12:38
- Reputace: 3002
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Nooo... vypadá to prudce jedle
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 782
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2389
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
Gratuluji k úspěchu. Tohle nevypadá jako podle Cimrmana "Pocit očekávání je vystřídán pocitem mnohem silňejším, pocitem zklamání.
Tady to vidím na pocit uspokojení a sám vím, jak takový pocit dovede zahřát a dodává další energii a sílu k pokračování a zdokonalování.
Za mne jen
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1367
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3321
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Byl jsem vyslan na klasicky vikendovy nakup mno a co se nestalo, sel jsem kolem masa a zaujal me krome krkovicky take hovezi valecek.
Vcera jsem valecek rozdelil podelne na 4 dily a obalil v soli a cukru. Asi 3x jsem vylejval vodu. Dneska jsem koupil pragandu a aby se nereklo, umyl jsem maso od soli a cukru, vysusil a obalil v 30g pragandy. Nejak jsem nechtel cekat a tak po par hodinach jsem to ted opet oplachnul a osusil a rovnou obalil v koreni a povesil, zadne crcani s tim.
Smeska trochu chilli, pepr, bobk list 2ks, jalovec asi 3 kulicky, nove koreni- par kulicek, provensalske bylinky, rozmaryn a suseny cesnek.
Takto jsem udelal 3ks a pak ten malej jsem jeste obalil v uzene paprice. Tam je mnohem mene provensalskych. To uz bude asi moc, ale je to ten nejmensi kus
Pouzil jsem vice koreni nez jsem chtel, ale chci to zkusit. Smes samotna chutnala dost zajimave.
Visi tam 10 mas celkove, vice uz tam davat nebudu
Vcera jsem valecek rozdelil podelne na 4 dily a obalil v soli a cukru. Asi 3x jsem vylejval vodu. Dneska jsem koupil pragandu a aby se nereklo, umyl jsem maso od soli a cukru, vysusil a obalil v 30g pragandy. Nejak jsem nechtel cekat a tak po par hodinach jsem to ted opet oplachnul a osusil a rovnou obalil v koreni a povesil, zadne crcani s tim.
Smeska trochu chilli, pepr, bobk list 2ks, jalovec asi 3 kulicky, nove koreni- par kulicek, provensalske bylinky, rozmaryn a suseny cesnek.
Takto jsem udelal 3ks a pak ten malej jsem jeste obalil v uzene paprice. Tam je mnohem mene provensalskych. To uz bude asi moc, ale je to ten nejmensi kus
Pouzil jsem vice koreni nez jsem chtel, ale chci to zkusit. Smes samotna chutnala dost zajimave.
Visi tam 10 mas celkove, vice uz tam davat nebudu
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti