BlueShark píše: ↑16 srp 2018 13:39
Ahoj lidi, mám dotaz ohledně granulovaných slepičinců.
Už se to tu částečné řešilo, že dvě decky ve 2l petce, zakvasit a pak ředit.
Mám také granulované, hodil jsem hrstku do pet lahve, počkal pár desítek minut a pak zatřepal a kalnou vodou zaléval ke každé rostlině trochu.
je to tak špatně? Má někdo zkušenost s rozpouŠtěním?
Musím nechat vykvasit a pak až nebo je to jedno? Jsou pak silnější a musím opatrněji?
Prosím o radu někoho kdo to tak praktikuje nebo ví alespoň teoreticky jak na to, když už mám granule.
Díky moc, jde mi o to, abych něco nepo....
Ahojda, nic tím nepokazíš, ale připravuješ se tím o výhody granulátů. Ty jsou totiž určené k tomu abys je hodil k rostlině a až dva měsíce se o nic nestaral. Když je rozpustíš tak tím jejich obrovská výhoda odpadne a za týden dva to budeš muset opakovat. Něco se vyplaví, něco proteče a nikdy tam nebudeš moci dát takovou koncentraci aby to vydrželo déle.
Granuláty navíc nejsou vůbec určené k přípravě kvasu. Ony už totiž fermentované jsou. V podstatě se s nimi nestane vůbec nic když je naložíš do vody i kdyby ses snažil sebevíc. Možná to trochu nabublá, ale to je asi tak vše.
Klasický kvas:
1) 5kg slepičinců. Klidně i méně.
2) 40l vody.
3) 50l nádoba.
Smíchej to, nádobu uzavři (důležité, jinak by se ti to do týdne hemžilo příšerným svinstvem) a jednou denně to otevři a pořádně promíchej (kvůli kyslíku). Poměry si klidně uprav. Ředění je cca 1/50-100.
Takhle si vyrobíš kvas že všeho. Z hnoje, slepičinců, kopřiv, kostivalu atd... Důležité je jen to že kvas potřebuje surový materiál.