gyver 2018

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 808
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: gyver 2018

Příspěvekod gyver » 12 říj 2018 10:26

stankar píše:
11 říj 2018 22:23
gyver píše:
11 říj 2018 21:34
Pokus s nutenym dozrievanim
To ti na vetvi dozraje v pohode, a lepe nez kdybys to utrhnul a nechaval dozrat utrzene :thumbup:
Diky za potvrdenie, bohuzial som si to uz v lete vyskusal, ked som skosil jednu celu Charapitu... teraz uz je jasne, ze to je naozaj tak
:wave:

Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 808
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: gyver 2018

Příspěvekod gyver » 22 říj 2018 09:12

Pomaly to všade končí, takže som spracoval dozretý obsah "banánovej krabice"...
Najprv cez odšťavovač - zľava ružová štava z CGN 21500 a červená z T.M.S + pár kusov z ostatných - zakonzervované 20% ružovej soli.
Do zvyšnej drte som potom navrátil kúsok vody, saké som narýchlo nezohnal, tak takto:
Chunan pasta z CGN 21500 + ružové víno
Chunan pasta z T.M.S. a zvyšných + ríbezľové víno
Sriracha z Tasmanian Habanero

54046

Drť z odšťavovača bola dosť jemná, už nemala tú správnu konzistenciu na chunanku, ale snáď z nej dačo bude ... zatiaľ voňajú krásne.
Okrem toho som ešte dačo zavaril do nálevu (Jalapeno, Aji XX, Orange Lantern...).
Tiež som odlomil ďalšiu veľkú vetvičku z Charapity na dozretie vnútri.
Na rastlinách sa stále kolembajú zelené Rocotá, Tabasco dozrieva pomaličky. Ešte to vyzerá na ďalší týžden bez mrazov, tak snáď nejaké syrové plnky ešte budú ...

Skúšali ste s Rocotami robiť aj niečo iné okrem plnenia syrom ?

Držte sa :wave:

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4932
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 7498
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: gyver 2018

Příspěvekod Tea Racer » 22 říj 2018 20:48

gyver píše:
22 říj 2018 09:12

Skúšali ste s Rocotami robiť aj niečo iné okrem plnenia syrom ?

Držte sa :wave:
Delal jsem z nich Chunan pastu e je to dost luxusní záležitost. :-)

Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 808
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: gyver 2018

Příspěvekod gyver » 22 říj 2018 22:03

Tea Racer píše:
22 říj 2018 20:48
Delal jsem z nich Chunan pastu e je to dost luxusní záležitost. :-)
Diky, ak teda nejake vydrzia do dalsej navstevy na zahrade, tak aj to skusim... uz som si vravel, ze je koniec vsetkemu a mam pokoj od dorabania s paprikami... a zrazu som dnes v tescu zahliadol nakladany encian a spomenul si na tvoje recepty s hermelinom a romadurom... a tak som vecer zase daco spachal, romadur s aji crystal a camembert s aji crystal, jalapeno, orange lantern...
54081

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4932
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 7498
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: gyver 2018

Příspěvekod Tea Racer » 22 říj 2018 22:37

To jsi udelal jen dobre!
Já jsem také rocotta naplnil varenou rýží, syrem a korením s česnekem, zapekl a je to super. Hermelín s panenským olejem a chilli je neméně dobrá volba!

Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 808
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: gyver 2018

Příspěvekod gyver » 13 lis 2018 19:52

Tak pred niečo vyše týždňom som si obral akože posledné papriky. Zatiaľ som stihol len dačo rozdať a dorobiť ďalšiu chunanku, žltú som ešte nemal...
54332

Obrezaná Charapita z prevažnej väčšiny pekne došla vnútri v teple, ospravedlňte dokumentačnú fotku len z igelitky :dunno:
54335

Stále bolo celkom teplo, dosť na to, že TSM nanovo obrazili.
54336

A teplo trvalo a trvalo a tak som včera "musel" zase oberať :dunno: tentokrát už finálne, ďalší víkend už majú údajne ževraj prísť mrazíky. Ak aj nie, už kašlem na to, bude sa likvidovať pole...

Takže tento rok "predvianočný" zber z poľa 12.11.

54334

54333

Držte sa :thumbup:

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 1962
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 3554
Obrázky: 0

Re: gyver 2018

Příspěvekod Pedro » 13 lis 2018 23:41

Parádní sezóna a krásné plody. :tiphat:
Mám dotaz kolego, a to jaké je CGN 21500?? Hezká kytka, hezké barevné plody...ale co chuť a pal? :thanx:

Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 808
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: gyver 2018

Příspěvekod gyver » 14 lis 2018 09:51

Pedro píše:
13 lis 2018 23:41
Parádní sezóna a krásné plody. :tiphat:
Mám dotaz kolego, a to jaké je CGN 21500?? Hezká kytka, hezké barevné plody...ale co chuť a pal? :thanx:
Nazdar a díky.
Ta CGN páli asi niekde medzi Jalapeñom a Habanerom. Niekde píšu 10-30.000SHU, no moje boli určite silnejšie ako Jalapeño. Inde sa zase dočítaš štipľavosť 9 z 10, Fatalii píše 8 ... :dunno: Keď som to zapekal so syrom , zvládol som zjesť asi dve, samozrejme spolu s celým plechom ďalších, viď moje príspevky pár stránok dozadu. Chuť a vôňa mi prišla ako to najfajnovejšie, čo som tento rok mal...určite nejakú vysejem aj budúci rok. Utvrdil ma v tom aj tento príspevok co-jsme-vypestovali-v-roce-2018-f142/gy ... tml#p73466 . Steny mi pripadali dosť šťavnaté, nie sú moc hrubé, ale také Tasm.Habanero bolo oproti týmto sušienka. Ak máš záujem, mám ešte plody z toho posledného zberu, môžem ti pár poslať na košt, stačí mi poslať adresu do SZ.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů