Erbovo pokročilé chillenství 2018

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2368
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5044
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 24 zář 2018 21:35

Zdarec, jak jsem psal včera, dneska jsem to trochu protrhal.......
53353533545335553356

a tohle není vyjímečně OMOva ruka :-D :-D
7 Pot Brain Strain x Carolina Reaper
53357

:veryhot: :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1422
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4121
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod koniash » 26 zář 2018 20:16

Erben61 píše:
24 zář 2018 07:43
koniash píše:
23 zář 2018 23:21
:dunno: :dunno: :dunno: do riti Erbe,já vidím i s brýlema prd,takže sem s návodem nebo si příští rok ty superhoty na Vypalováku budeš krájet sám a za trest bez rukavic :angry1:
Cha,chacha, to je hooodně dobrej a silnej argument. Tak dobrá, žádná věda to není, myslím že jde spíš o nápad. Často si nakládám na minutky do omáček, tak mě napadlo a to celkem v kuchařský branži funguje, že jak jsme si minutky připravovali dopředu třeba na zájezd, vlastně jako hotovku, co kdybych to obrátil. A šáhnul jsem do klasiky všech českých klasik do svíčkové na smetaně.
Tak tedy recept:
1 velký celer, přiměřeně peržele, přiměřeně mrkve, přiměřeně cibule. Orestuješ, zaliješ trochou vody, divoký koření ( celý pepř, bobkáč, nové koření.)
nešetřit, ale taky nepřehnat, dva citrony nakrájené na kolečka, jeden a půl oloupaný, půlka i s kůrou. Přidáme zkaramelizovaný cukr, sůl a ocet. Rozdusíme, hlídáme vodu a v závěru přidáme chilli. Ta slovní hříčka nabízí 7 pod tak jsem tam dal tedy 7pod žlutou kukačku a ještě několik žlutých chilli potvor středního palu. Chilli dávám do omáček většinou vypeckované. No a pak to dochutíme, tedy přidáme případně trochu třeba soli, nebo trochu citronový štávy a rozmixujeme, přecedíme přes jemný síto. Chuť každý dobře jistě zná, vtip je v tom, že musí být silná, koncentrovaná a vyvážená. Vyzkoušel jsem a nemá chybu.
Když si touhle omáčkou naložíš maso, pak ho jenom opečeš, přidáš lžíci omáčky, trochu smetany nebo stříkneš šlehačkou, máš minutkovou svíčkovou ala Erb a můžeš si, pokud ti to tvá vele eko natur vtipná žena dovolí dát k tomu třeba tři plátky houskovýho knedlíčku.
No a to je celkem celá věda, tedy žádná věda, jak říkám vtip je asi jenom v tom nápadu.
Jinak je to asi jako s tvojí vepřovkou ve skle, kterou jsem ukořistil na vypalováku. Dobrý věci chilli nezkazíš. Dovezl jsem ji synovi a ten se mohl užrat, ale měla asi docela sílu, sháněl se po sádle, aby si to štavnatý masíko podmázl, by prej mu to líp klouzalo. Ani jsem neolízl kůrku.Sežrali to s kámošem, když ladili motorku. Well dost keců, chilli a klasické kuchyni zdar a napiš jak ti to chutnalo, pokud do toho půjdeš. :thumbup: :angry1: :tiphat:
no tak to je plnotučná odpověď,jako od Magdaleny Dobromily,jen jak bude chvilka,proběhne testovací várka,teď je to dost nestíhačka,na servise od nevidim do nevidim,do toho ta změna počasí,takže venkovní kytky budu muset ukončit o prodlouženém víkendu,naštěstí v chilli domku to sice pomalu,ale jede,...a ta planá výhružka s tím krájením superhotů,víš že to bych nikomu nepřenechal :respect: :respect: a díky
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1422
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4121
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod koniash » 26 zář 2018 21:25

:tiphat: jinak vepřovku budu dělat jen co přituhne,ve sklepě už toho moc není,takže pokud budeš mít zájem,pošlu ti na ochutnávku pár sklenic,bez problému vydržela ve sklepě rok bez kazu :tiphat:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 1962
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 3554
Obrázky: 0

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Pedro » 26 zář 2018 22:33

koniash píše:
26 zář 2018 21:25
:tiphat: jinak vepřovku budu dělat jen co přituhne,ve sklepě už toho moc není,takže pokud budeš mít zájem,pošlu ti na ochutnávku pár sklenic,bez problému vydržela ve sklepě rok bez kazu :tiphat:
A tu děláš jakpak?

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1422
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4121
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod koniash » 26 zář 2018 23:05

Pedro píše:
26 zář 2018 22:33
koniash píše:
26 zář 2018 21:25
:tiphat: jinak vepřovku budu dělat jen co přituhne,ve sklepě už toho moc není,takže pokud budeš mít zájem,pošlu ti na ochutnávku pár sklenic,bez problému vydržela ve sklepě rok bez kazu :tiphat:
A tu děláš jakpak?
nic složitého,žádný plazmový reaktor...na zavaření vybírám kvalitní kýtu od prověřeného zdroje,přidám tak 1/5plecka aby to nebyla sušenka,nakrájet na malé kostky 3-4cm, na sklenici 325ml 2ks Haba Red Savina rozpůlené,pár kuliček pepře,1 koule nového koření,posolit čuně,ne příliš,a po natlačení do sklenic dvojnásobná strilizace po 24hodinách...jo a před uzavřením do každé sklenice 0,5dcl vody,zbytek pustí masisko....jinak jsem zkoušel i přidat bylinky různých druhů a nikdy to nedopadlo zle,je to trochu pokus při každém závaru,ale ten základ je asi takto :tiphat:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 1962
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 3554
Obrázky: 0

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Pedro » 26 zář 2018 23:42

Děkuji ti velmi...zní to jako super bašta. Sice si moje rozmilá bude klepat na čelo, ale láká mě to zkusit.

Uživatelský avatar
honzek86
Stálý člen
Příspěvky: 918
Registrován: 21 zář 2017 12:13
Reputace: 760
Obrázky: 0
Bydliště: Újezd u Uničova

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod honzek86 » 27 zář 2018 13:12

Čoveče koniáši, kdesi tu je vlákno na vepřovku, se tvým svolení kopíruju tvůj recept do toho vlákna :) Chystám se vepřovku udělat a až to budu za pár týdnů hledat, u Erba ve vláknu to zřejmě nenajdu ;) to už si nebudu pamatovat.

EDIT: Tady to je ... no to byste neřekli :D to vlákno zakládal Erben: post76634.html#p76634
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2368
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5044
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 27 zář 2018 20:35

Dnes jen telegraficky.
Něco otrháno, pár kytek přesunuto do bezpečí, zavařování- tedy chilli do nálevu a aranžmá haluzí s plody do půllitříku kde dojdou. :firychil: :thumbup:
535105350753506

:wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů