sezona 2017
Re: sezona 2017
Zaujimavy recept. Čo za odrodu je tá oranžová? Takú by som chcel.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: sezona 2017
Ta oranžová paprika je Aji Amarillo (C. Baccatum). Pořídím pro představu aktuální foto této rostliny.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: sezona 2017
Takže máme nasušeno, zavařeno, nějaká omáčka by byla taky. Teď ještě dobýt semínka z plodů k tomu určených, rozeslat zájemcům a můžeme tuto sezonu ukončit. Foto bude co nejdříve jak produktů, tak i rostlin přesunutých do vnitřních prostor.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: sezona 2017
Tak tu máme poslední update tohoto vlákna. Papričky jsou částečně usušené, něco jsem zvařil, i omáčku se mi podařilo zplichtit. Fotorecept na ni najdete v předchozích příspěvcích.
Nasušené papričky
Jsou zde Habaneros, Aji Amarillo, Bishop, Peperoncina, Chilli z Izraele, Cayeny
Jalapeno řezy
Plody na osivo
Semínka po vybrání, budou na hlavně na výměnu
Pomocník odpočíval
studoval
a užíval si vánoční atmosféry
Jsem rád, že některé z uživatelů tohoto fóra jsem mohl poznat osobně. Foto je z pražského Chilli festu
Těším se na další setkání a díky za semínka
Končím sezonu 2017 a těším se na tu v roce 2018. Doufám, že bude stejně minimálně stejně úspěšná jako ta předchozí a to samé přeji i Vám
Nasušené papričky
Jsou zde Habaneros, Aji Amarillo, Bishop, Peperoncina, Chilli z Izraele, Cayeny
Jalapeno řezy
Plody na osivo
Semínka po vybrání, budou na hlavně na výměnu
Pomocník odpočíval
studoval
a užíval si vánoční atmosféry
Jsem rád, že některé z uživatelů tohoto fóra jsem mohl poznat osobně. Foto je z pražského Chilli festu
Těším se na další setkání a díky za semínka
Končím sezonu 2017 a těším se na tu v roce 2018. Doufám, že bude stejně minimálně stejně úspěšná jako ta předchozí a to samé přeji i Vám
Naposledy upravil 1 dne petr.polasek; celkem upraveno 7x.
- honzek86
- Stálý člen
- Příspěvky: 918
- Registrován: 21 zář 2017 12:13
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
- Bydliště: Újezd u Uničova
Re: sezona 2017
Tobě taky vše nej do 2008 k těm sušeným papričkám ... máš to moc hezky zmáknutý, ale raději bych je neskladoval ve skle, tam to může chytit plíseň (je to hezký jako dekorace, já vím . Při tom tvém množství by to asi naštvalo, dal sis s tím práci. Osobně mám raději na sušené věci recyklovaný papír nebo plátěné pytlíky. Sklo neabsorbuje zbylou vodu a využijí ji jiné kultury. Suším hodně bylinky a houby a dávám je max. do skla s tím retro drátěným víčkem s gumovým těsněním. Ze šroubovacího bych měl strach ...
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: sezona 2017
díky za tip, něco s tím vyvedu
Re: sezona 2017
Pokud dobře usušíš, tak není důvod to nemít ve skle. To je naopak výhodou. Nedovolí okolní vlhkosti přejít do sušeného a je inertní.honzek86 píše: ↑03 led 2018 21:59Tobě taky vše nej do 2008 k těm sušeným papričkám ... máš to moc hezky zmáknutý, ale raději bych je neskladoval ve skle, tam to může chytit plíseň (je to hezký jako dekorace, já vím . Při tom tvém množství by to asi naštvalo, dal sis s tím práci. Osobně mám raději na sušené věci recyklovaný papír nebo plátěné pytlíky. Sklo neabsorbuje zbylou vodu a využijí ji jiné kultury. Suším hodně bylinky a houby a dávám je max. do skla s tím retro drátěným víčkem s gumovým těsněním. Ze šroubovacího bych měl strach ...
Je potřeba dobře usušit a neskladovat polousušené. Dobře usušené chilli poznáš tak, že když plod v ruce zlomíš, tak slyšitelně praskne. To je ta správná kvalita na skladování a i na pozdější mletí.
Držím usušené ve sklenicích s patentem. A jsem dlouhodobě spokojený.
- honzek86
- Stálý člen
- Příspěvky: 918
- Registrován: 21 zář 2017 12:13
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
- Bydliště: Újezd u Uničova
Re: sezona 2017
Kendy: Jo, to souhlas, pokud tam fakt není zbytková voda, potom je to OK. Pokud patentovou sklenicí myslíš tu stejnou co já (takový ten pant, jako flašky od Bernarda ) tak ta je dobrá. Do šroubovací se právě vlhkost dostane a v tom skle se to potom všechno pěkně rozjede
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů