Ahoj, všichni, něco trochu jsem tady o zaštipování rostlinek našel. Moc toho ale není a myslím, že si tato záležitost zaslouží vlastní vlákno. Doporučujete zaštipovat vrcholový lístek nad třetím či čtvrtým patrem listů. To jsem teda provedl.
rostlinky začaly narážet ve spodních patrech, ale zaštípnutý vrcholek se většinou rozdvojil. asi je znovu zaštípnu aby rostlinky zesílely. Ty dolní větvičky vyráží v párech v každém patře listů. Mám to taky nějak omezit? Světla je dost a asi platí, že čím víc výhonků tím víc plodů ........ Napište prosím někdo nějaký vhodný postup.
Díky SHU zdar - Nagri
správné zaštipování rostlinek
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: správné zaštipování rostlinek
Nejdůležitější otázkou je jaký druh papričky vlastně zaštípuješ. Těžko to budeš provádět u keřovitých druhů annum, nebo u některých chinensek.
Já osobně nedoporučuji zbytečně zaštipovat ty odrůdy, které jsou schopny dorůst do 1,5 metrové výšky a pokud je nic neomezuje a to ani Tebe, nevidím důvod je zaštipovat. Nebo pokud nejsou zbytečně moc vytáhlé vzhledem k vysokým denním a nočním teplotám při předpěstování a nedostatku slunečního svitu.
Pokud už zaštípovat, tak dle mého neexistuje žádná tabulka, která Ti to řekne. Záleží opět na odrůdě a jak rostlina vypadá, jak má dlouhé internody mezi uzlinami a postraními větvemi.
Já osobně nedoporučuji zbytečně zaštipovat ty odrůdy, které jsou schopny dorůst do 1,5 metrové výšky a pokud je nic neomezuje a to ani Tebe, nevidím důvod je zaštipovat. Nebo pokud nejsou zbytečně moc vytáhlé vzhledem k vysokým denním a nočním teplotám při předpěstování a nedostatku slunečního svitu.
Pokud už zaštípovat, tak dle mého neexistuje žádná tabulka, která Ti to řekne. Záleží opět na odrůdě a jak rostlina vypadá, jak má dlouhé internody mezi uzlinami a postraními větvemi.
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Re: správné zaštipování rostlinek
Aha, mopslíku, takže všechno jinak. Dík za upozornění, zařídím se podle toho a nechám je už na pokoji. Mám na moje podmínky několik pěkných kytek Tabasco. to je malá rostlinka, budu na dvou experimentovat. Dík ještě jednou. všechny další zkušenosti samozřejmě vítám.
Ahoj, Nagri
Ahoj, Nagri