Spomator sezóna 3
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Spomator sezóna 3
Odkiaľ máš semená tej Mochyne? Je dosť možné, že to nie je Physalis peruviana ale že je to Physalis pruinosa. Sú si dosť podobné. Mochyne je dobré pestovať zo semien z kúpených plodov ktoré môžeš okoštovať a rozhodnúť sa či ti ich chuť vyhovuje a podľa toho sadiť. Väčšinou sa k nám dovážajú z Kolumbie a myslím, že sa jedná o pravú peruvianu.
Re: Spomator sezóna 3
Kupoval jsem sazenice na trhu, označené byly jen jako Mochyně. Myslím že jsem se jen ptal jestli je to jedlá Mochyně a paní mne ujišťovala že ano.JurassicChilli píše: ↑03 srp 2017 23:11Odkiaľ máš semená tej Mochyne? Je dosť možné, že to nie je Physalis peruviana ale že je to Physalis pruinosa. Sú si dosť podobné. Mochyne je dobré pestovať zo semien z kúpených plodov ktoré môžeš okoštovať a rozhodnúť sa či ti ich chuť vyhovuje a podľa toho sadiť. Väčšinou sa k nám dovážajú z Kolumbie a myslím, že sa jedná o pravú peruvianu.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Spomator sezóna 3
Áno aj Physalis pruinosa je jedlá. Má ale trochu inú chuť ako peruviana. Len mi to tak napadlo kvôli tomu kvasnému ocásku ktorý si spomínal. U peruviany som nič podobné v chuti necítil. Ale to je v podstate jedno. Na druhu nezáleží. Hlavné je, že tebe a tvojím deťom mochyňa chutí.
Re: Spomator sezóna 3
Update ve znamení Naganera. Musím opět vyzdvihnout tenhle cross protože to je síla. Plodí nejvíc ze všech kytek, plody jsou velké, krásně vybarvené a pal je "kulervoucí".
První ochutnávka. Dal jsem si půlku k housce a jako od špičky do půlky to ještě docela šlo. Ale zbytek ke stopce už bylo hodně náročné cvičení.
Keřík po obrání nejzralejších plodů.
První souvislý sběr.
Haba Yellow, Naganero, Red Savina a mix.
Celé včerejší odpoledne jsem vařil omáčky a už toho mám asi 10 litrů, plnou lednici a nemám sklenice. A teď to teprve začíná pořádně dozrávat.
První ochutnávka. Dal jsem si půlku k housce a jako od špičky do půlky to ještě docela šlo. Ale zbytek ke stopce už bylo hodně náročné cvičení.
Keřík po obrání nejzralejších plodů.
První souvislý sběr.
Haba Yellow, Naganero, Red Savina a mix.
Celé včerejší odpoledne jsem vařil omáčky a už toho mám asi 10 litrů, plnou lednici a nemám sklenice. A teď to teprve začíná pořádně dozrávat.
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: Spomator sezóna 3
10L omacky ? Co s tim pak delas ? Ta papricka ve tvaru svicky je super
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Re: Spomator sezóna 3
Zdravím tě kolego,
abych pravdu řekl začínáš se mi zamlouvat
10litrů omáček to už značí o slušné závislosti a vášni pro tento extrémní sport A to se mi líbí.
Jen tak dále
abych pravdu řekl začínáš se mi zamlouvat
10litrů omáček to už značí o slušné závislosti a vášni pro tento extrémní sport A to se mi líbí.
Jen tak dále
Re: Spomator sezóna 3
Uznávám že s těmi 10 litry jsem to asi trochu přestřelil )). Ale je toho prostě kotel. Několik skleniček mangové s papričkama Datil, několik žluté omáčky ze žlutých rajčat a papriček Haba Yellow a potom hodně rajčatové Naganero omáčky experimentálně s trochou bourbonu která je fakt hřejivá. Zbytek z hrnce jsem si dal včera na špagety a musel jsem si to jít 2x doředit čistýma špagetama aby se to dalo jíst )
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů