Vsezved 2021
- Lexter
- Stálý člen
- Příspěvky: 1246
- Registrován: 11 dub 2017 08:52
- Reputace: 1300
- Obrázky: 0
- Bydliště: Velké Pavlovice, 150 m n. m.
Re: Vsezved 2021
Ty už máš takové stromy jo? Mě teprve po kouskách lezou.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
- accuface
- Stálý člen
- Příspěvky: 825
- Registrován: 01 led 2019 19:39
- Reputace: 2825
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc
Re: Vsezved 2021
Tož pěkné rostliny máš, hezky ti to jede .
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2389
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Vsezved 2021
Tak sušení při pokojové teplotě se nezdařilo. V místech, kde byla mumie svázaná provázkem to začalo plesnivět a i na konci, kde bylo maso nejširší a zřejmě i nejmenší průvan.
Zřejmě zkusím poladit sušičku, aby šlo vypnout topení, aby dělala pouze průvan bez příhřevu. Momentálně má suška nejnižší teplotu ohřevu 35℃. Další pokus bych zkusil raději v sušičce.
Barva i vůně super, škoda té plísně. Foto je druhého kousku ze strany, která zrovinka vypadala nenapadená. Takhle maso vypadá po 18 dnech, takže schnutí probíhalo dobře. Asi to chtělo na začátku solí a cukrem trošku víc odvodnit a též nechat před zabalením den oschnout a nebalit do obvazu vlhké (ikdyž vlhké od 50% ginu).
Zřejmě zkusím poladit sušičku, aby šlo vypnout topení, aby dělala pouze průvan bez příhřevu. Momentálně má suška nejnižší teplotu ohřevu 35℃. Další pokus bych zkusil raději v sušičce.
Barva i vůně super, škoda té plísně. Foto je druhého kousku ze strany, která zrovinka vypadala nenapadená. Takhle maso vypadá po 18 dnech, takže schnutí probíhalo dobře. Asi to chtělo na začátku solí a cukrem trošku víc odvodnit a též nechat před zabalením den oschnout a nebalit do obvazu vlhké (ikdyž vlhké od 50% ginu).
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 538
- Registrován: 09 led 2020 16:37
- Reputace: 1317
- Obrázky: 0
- Bydliště: Hrhov 216 m n. m.
Re: Vsezved 2021
Mňamky
Re: Vsezved 2021
Ahoj.
Hele, maso parádní...a jen napíšu, jak suším já.
Maso (většinou kotletu) odblaním, dám do nádoby a zasypu 1kg cukru. Nádobu dám do lednice (většinou na dva dny). Za dva dny vyndám, opláchnu a dám opět do nádoby. Zasypu 1kg mořské soli a dám zase do lednice. Podle toho jak pustí vodu, tak na den - dva. Pak opláchnu a nechám oschnout (nebo osuším). Používám suchou směs koření ve které důkladně obalím. Pak do obinadla, provázek a na garnýž k ventilačce. Nejde ani o prodění vzduchu, jako že tam nejmíň překáží...za 12-14 dní je to super bašta.
Suším takhle při pokojové teplotě kdykoli v roce. Bez ohledu na pokojovou teplotu. A jako detail...bydlím v paneláku, takže suchý byt bez nějakého velého pohybu vzduchu.
PS: Ale je tu samostatné vlákno na sušené maso a tam to popisují větší kapacity. Třeba Velkovezír Koniash a sám big boss Baron
Hele, maso parádní...a jen napíšu, jak suším já.
Maso (většinou kotletu) odblaním, dám do nádoby a zasypu 1kg cukru. Nádobu dám do lednice (většinou na dva dny). Za dva dny vyndám, opláchnu a dám opět do nádoby. Zasypu 1kg mořské soli a dám zase do lednice. Podle toho jak pustí vodu, tak na den - dva. Pak opláchnu a nechám oschnout (nebo osuším). Používám suchou směs koření ve které důkladně obalím. Pak do obinadla, provázek a na garnýž k ventilačce. Nejde ani o prodění vzduchu, jako že tam nejmíň překáží...za 12-14 dní je to super bašta.
Suším takhle při pokojové teplotě kdykoli v roce. Bez ohledu na pokojovou teplotu. A jako detail...bydlím v paneláku, takže suchý byt bez nějakého velého pohybu vzduchu.
PS: Ale je tu samostatné vlákno na sušené maso a tam to popisují větší kapacity. Třeba Velkovezír Koniash a sám big boss Baron
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2389
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Vsezved 2021
@Pedro
Myslím, že jsem opravdu málo odvodnil. Jak jsem četl všemožné návody, tak se mi nějak vykouřilo jaké množství cukru a soli přidat a že cukr i sůl nemá být na jemno, ale hrubší krystalky. Po cukru jsem vylil dost vody ale po soli skoro žádná. To, že plíseň byla v místě pod provázkem mne v tomto utvrzuje.
To vlákno o sušení jsem samozřejmě procházel, ale příliš potřebných detailů jsem tam nenašel. Jo bydlím v domě a s tou vlhostí je to zcela jiné, než když jsem byl v paneláku, proto do průvanu.
Edit:
Po dalším studiu jsem zjistil, že ještě nesmím provázek ani gázu tolik utahovat.
Myslím, že jsem opravdu málo odvodnil. Jak jsem četl všemožné návody, tak se mi nějak vykouřilo jaké množství cukru a soli přidat a že cukr i sůl nemá být na jemno, ale hrubší krystalky. Po cukru jsem vylil dost vody ale po soli skoro žádná. To, že plíseň byla v místě pod provázkem mne v tomto utvrzuje.
To vlákno o sušení jsem samozřejmě procházel, ale příliš potřebných detailů jsem tam nenašel. Jo bydlím v domě a s tou vlhostí je to zcela jiné, než když jsem byl v paneláku, proto do průvanu.
Edit:
Po dalším studiu jsem zjistil, že ještě nesmím provázek ani gázu tolik utahovat.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2389
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Vsezved 2021
Pomalu se mi to rozjíždí. Z lenosti jsem vytáhl světlo až tento týden a proto jsem zvolil variantu "brod".
Přesazené
Ještě chvilku si v jiffech počkají
První pěstování Mochyné peruánské
Přesazené
Ještě chvilku si v jiffech počkají
První pěstování Mochyné peruánské
Naposledy upravil 1 dne vsezved; celkem upraveno 14x.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů