Moje druhá sezóna 2025
Re: Moje druhá sezóna 2025
Super. Pekne keriky uz mas 

Včera bylo už tak hezké počasí a dnes zase hnus fialovej.... a předpověď na noc pod 5 stupňů..... takže jsem truhlíky přesunul dovnitř. A o moc lépe to nevypadá až do půlky příštího týdne. Přes den do 15C, to je na druhou polovinu května dost ubohý.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1153
- Obrázky: 0
Já moc dobrou zkušenost s pěstováním takto u sebe nemám. Méně rostoucí kytky ty rychlejší jedinci většinou pod sebou zadusily - vzaly jim většinu slunce a kompletně tu menší překryly větvemi a listy. Úroda pak byla na té menší rostlině minimální. Musel bys na té vyšší rostlině poctivě a pravidelně vyholovat stonek v dolních patrech, aby ta menší měla alespoň nějaký životní prostor. Navíc si budou kořeny konkurovat v honbě za živinami a musíš je o to víc hnojit.
Chápu že bojuješ o centimetry prostoru, ale tady bych snad volil pěstování v různých výškových etážích - menší kytky dát do menších truhlíků zavěšených výše a ty velké nechat pod nimi na zemi. Pokud tam nemáš nějaké baccatuum, tak většina paprik jede tak do 1 m výšky a ty dvě patra nad sebou se dají udělat. Holt to ale dá dost práce
Uvidíš jak se tomu bude dařit, až nastartují růst. Obávám se ale, že bez výrazného stříhání větších rostlin nebudou mít ty menší kusy moc šanci na projevení potenciálu.
Chápu že bojuješ o centimetry prostoru, ale tady bych snad volil pěstování v různých výškových etážích - menší kytky dát do menších truhlíků zavěšených výše a ty velké nechat pod nimi na zemi. Pokud tam nemáš nějaké baccatuum, tak většina paprik jede tak do 1 m výšky a ty dvě patra nad sebou se dají udělat. Holt to ale dá dost práce

Uvidíš jak se tomu bude dařit, až nastartují růst. Obávám se ale, že bez výrazného stříhání větších rostlin nebudou mít ty menší kusy moc šanci na projevení potenciálu.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9579
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
To hlásí jak je prumerne teple jaro oproti minule. Pět stupnů je OK, to presouvaní není ideální, kytky pořád šokuješ místem, teplotama a vlhkosti, pripadně svetlem. Když to nejde pod nulu, nech je tam a budou odolné.