Ahoj,
po delší odmlce se hlásím, fotky viz. níže jsou jediné které se mi dochovali.
Habanero + pár kousků Naga Jolokia Yellow
Pár minut po sběru druhé várky.( Kozí rohy,Habaněro white,Naga Jolokia,Carneval Orange, Bishop Crown, Rocoto Red
Naga + Habanero Red
Rocoto Red
Bishop Crown
Pokus o Bonchi a nasledné plody
Myslím si že na první pokus se mi vcelku pěstování povedlo ačkoliv chyb v nich bylo více než dost. Na příští rok se velice těším, hlavně na nové odrudy které jsem si koupil u Mopslika v shopu. Pěstování zdrar
Onyxuv chilli balkon 2011
- Onyx
- Nový člen
- Příspěvky: 43
- Registrován: 23 úno 2011 22:27
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Onyxuv chilli balkon 2011
Naposledy upravil 1 dne Onyx; celkem upraveno 30x.
Onyxův Chilli Balkon 2011[img=left]http://www.shivaphotos.ic.cz/banner.jpg[/img]
Re: Onyxuv chilli balkon 2011
Ahoj, prvni sklizni se clovek vzdycky dost pouci. I hodne dalsima skliznema se budeme furt ucit. Roste ti to ale pekne. Mam dva dotazy. Ten bishop crown, ten je takhle zelenej zralej? A moch by jsi tu bonchi vyfotit celou?
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2130
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2441
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Onyxuv chilli balkon 2011
Biskupská koruna je červená. Mrkni se do mého alba, jestli máš zájem.
- Onyx
- Nový člen
- Příspěvky: 43
- Registrován: 23 úno 2011 22:27
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Onyxuv chilli balkon 2011
Bohužel toto jsou jediná fota které mám,
Bishop= foto kde je chilli zelené je cca pulka srpna,samozřejmě mi dozrálo do pěkné červené zdravé barvy.
Bonchi= byl to muj první pokus,vše vypadalo zdárně do té doby,než přišla moje máma a jakmile videla květináč ve kterém byl již stonek s par listy . Tak muj pokus vyhodila
Jinak jako pěstitel začátečník sem byl velice překvapen nebo spíš zaskočen, palivostí paprik (semínek). Po vyndání semínek u cca 20 paprik začala neskutečná bolest prstu. Večer po 10 hodinách kdy sem vyndal semínka jsem si omylem promnul oko, a již to nechci zažít
Bishop= foto kde je chilli zelené je cca pulka srpna,samozřejmě mi dozrálo do pěkné červené zdravé barvy.
Bonchi= byl to muj první pokus,vše vypadalo zdárně do té doby,než přišla moje máma a jakmile videla květináč ve kterém byl již stonek s par listy . Tak muj pokus vyhodila
Jinak jako pěstitel začátečník sem byl velice překvapen nebo spíš zaskočen, palivostí paprik (semínek). Po vyndání semínek u cca 20 paprik začala neskutečná bolest prstu. Večer po 10 hodinách kdy sem vyndal semínka jsem si omylem promnul oko, a již to nechci zažít
Onyxův Chilli Balkon 2011[img=left]http://www.shivaphotos.ic.cz/banner.jpg[/img]
- Chilli.tk
- Stálý člen
- Příspěvky: 226
- Registrován: 08 kvě 2011 22:35
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Onyxuv chilli balkon 2011
Ahoj, je zajímavé, že jsem zatím nezažil popálení na holé kůži - přes sliznice to jde samo a když jdete na záchod bez kvalitního umytí rukou, tak je to taky zážitek na který se hnedtak nezapomíná, ale na kůži mi to nic nedělá a to ani Naga.
Slyšel jsem o vyrážce po potření ruky Nagou, ale budu to muset vyzkoušet...
Je pravda že kvůli zkušenostem nyní již v 90% případů používám rukavice nebo se prostě papriček při zpracování dotýkám opatrně...
Jinak sklizeň moc hezká - akorát bych se možna bál u toho sušení aby papriky neshnily zevnitř.
Při sušení většiny C. Annuum tento problém není, Baccatum občas zazlobí, ale jinak to většinou také klapne - C. chinense oproti tomu většinou shnijí a je po úrodě - pozor na to - při potřebě sušení C. chinense doporučuji nakrájet na plátky cca 2mm široké a nechat vyschnout tak, aby se nepřilepily k podkladu a nebo použít sušičku kde stačí papriky rozpůlit a následně zpracovat podle chuti...
Hodně zdaru!
(www.)Chilli.tk
Slyšel jsem o vyrážce po potření ruky Nagou, ale budu to muset vyzkoušet...
Je pravda že kvůli zkušenostem nyní již v 90% případů používám rukavice nebo se prostě papriček při zpracování dotýkám opatrně...
Jinak sklizeň moc hezká - akorát bych se možna bál u toho sušení aby papriky neshnily zevnitř.
Při sušení většiny C. Annuum tento problém není, Baccatum občas zazlobí, ale jinak to většinou také klapne - C. chinense oproti tomu většinou shnijí a je po úrodě - pozor na to - při potřebě sušení C. chinense doporučuji nakrájet na plátky cca 2mm široké a nechat vyschnout tak, aby se nepřilepily k podkladu a nebo použít sušičku kde stačí papriky rozpůlit a následně zpracovat podle chuti...
Hodně zdaru!
(www.)Chilli.tk
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2130
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2441
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Onyxuv chilli balkon 2011
Já mám podobnou zkušenost lusky C. Chinense - krájím na 1/4.
- Onyx
- Nový člen
- Příspěvky: 43
- Registrován: 23 úno 2011 22:27
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Onyxuv chilli balkon 2011
špatně jsem se vyjádřil,nejedná se o bolest,ale o neskutrčné palení hřbetů ruky.
Jinak půlku urody mam již usušenou a rozemletou, a má to pěkny grády
Jinak půlku urody mam již usušenou a rozemletou, a má to pěkny grády
Onyxův Chilli Balkon 2011[img=left]http://www.shivaphotos.ic.cz/banner.jpg[/img]
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů