Tak tak... chunan se hodí všude. Já si ji moc rád dávám do bílého jogurtu. To je pecka.
A pak (mistní co již ochutnali mi dají jistě za pravdu) když tak takovýho retarda narvu do Hrdlořeza tak to vystřelí na Mars nejen toho buřta...
Pepinuv první rok
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: Pepinuv první rok
Tak do jogurtu si ji moc nedokážu představit, ale právě jsem si to plácnul k řízku s bramborem a je to pecka.... Tea Racer mi koukám rovnou stihl odpovědět na to, jak dlouho pasta vydrží.... Stalo se někomu z vás, že se pasta zkazila? A jak se to vůbec pozná? Když teda pominu třeba viditelnou plíseň atp.
Možná ji zkusím do tvarohu, na sladko už mě moc nebere a když to jde do jogurtu, tak tvaroh to musí zvládnout taky...
Možná ji zkusím do tvarohu, na sladko už mě moc nebere a když to jde do jogurtu, tak tvaroh to musí zvládnout taky...
Re: Pepinuv první rok
Pokud si tam nezatáhneš bordel třeba od špinavýho, či olíznutýho příboru tak nemá důvod se zkazit. Dobrý je třeba lžičku přelit vodou z rychlovarky a pak nabírat.
Pozná se to právě že ti tam začne růst nějaká jiná kultůra než ta naše...
Pozná se to právě že ti tam začne růst nějaká jiná kultůra než ta naše...
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9100
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pepinuv první rok
Ještě se mi to nestalo a to ji dělám asi 10 let... po otevreni ji mám v lednici...pokud to dobře prokvasí, tak to je konzerováno těmi kvasinkami, takže se to zkazit moc nemůže. Je to konzervováno mikroorganismy, alkoholem, solí... tak snad ani nemůžePepino píše: ↑03 lis 2021 12:02Tak do jogurtu si ji moc nedokážu představit, ale právě jsem si to plácnul k řízku s bramborem a je to pecka.... Tea Racer mi koukám rovnou stihl odpovědět na to, jak dlouho pasta vydrží.... Stalo se někomu z vás, že se pasta zkazila? A jak se to vůbec pozná? Když teda pominu třeba viditelnou plíseň atp.
Možná ji zkusím do tvarohu, na sladko už mě moc nebere a když to jde do jogurtu, tak tvaroh to musí zvládnout taky...
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2389
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Pepinuv první rok
U mně Chunan kvasí hodně pomalu. Kolikrát ani nepozoruji žádné kvašení (hlavně na začátku, když to sleduji). Třeba po 1/2 roce zjistím, že to muselo vykvasit, že jsem skleničku naplnil příliš. Pak víčko dotáhnu, utřu skleničko i přeteklý obsah a již nic víc nevykvasí. Teplotu skladování mám mezi 20-26℃ a nikde nepozoruji žádné kažení. Vlastně jo, plíseň jsem měl z venku na skleničce na závitu, když jsem ji špatně otřel.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9100
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pepinuv první rok
A dáváš tam kvalitní víno? V receptech se objevuje vodka nebo jiný silnější alkohol, což je vlivem špatného překladu. A tím alkoholem se to naopak konzervuje a nekvasí. Ideální rýžové víno, což se dneska snadno koupí. Já mám nejlepší zkušenost s tím červeným tedy...vsezved píše: ↑03 lis 2021 22:43U mně Chunan kvasí hodně pomalu. Kolikrát ani nepozoruji žádné kvašení (hlavně na začátku, když to sleduji). Třeba po 1/2 roce zjistím, že to muselo vykvasit, že jsem skleničku naplnil příliš. Pak víčko dotáhnu, utřu skleničko i přeteklý obsah a již nic víc nevykvasí. Teplotu skladování mám mezi 20-26℃ a nikde nepozoruji žádné kažení. Vlastně jo, plíseň jsem měl z venku na skleničce na závitu, když jsem ji špatně otřel.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 351
- Registrován: 05 srp 2021 18:50
- Reputace: 1025
- Obrázky: 0
- Bydliště: Vysoké Mýto
Re: Pepinuv první rok
Ooou, ono se to jako ještě může zvednout? Já sem ty skleničky plnil celkem pěkně až pod víčko, kde může být tak 3 mm prostor. Pravda, až po cca 14 dnech, kdy to žilo svým životem ve velkém hrnci na schodech do sklepa (teplota odhadem 18°) - takže by to mohlo být fermentované dost, ale to zvedání mě teď trochu "postrašilo". Takže je lepší tam nechávat větší rezervu?
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2389
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Pepinuv první rok
Snažím se dávat jenom kvalitní víno, většinou červené. Když jsem v loni scháněl rýžové, tak se mi povedlo sehnat jenom nějaké na vaření a tam předpokládám, že se o kvalitě moc mluvit nedá.Tea Racer píše: ↑04 lis 2021 09:43
A dáváš tam kvalitní víno? V receptech se objevuje vodka nebo jiný silnější alkohol, což je vlivem špatného překladu. A tím alkoholem se to naopak konzervuje a nekvasí. Ideální rýžové víno, což se dneska snadno koupí. Já mám nejlepší zkušenost s tím červeným tedy...
Letos jsem zkusil bílé, nějaký pozdní sběr, které bylo i dobře pitné. A kvašení teda hodně pomalé. Občas nějaká bublinka ale vzdouvání ani náhodou.
Konzistenci se samozřejmě snažím vše na jemno a poté papriky na hrubo dle tvého doporučení.
Ještě mne napadá, zda to nemám trochu moc utopené. Papriky měli poměrně dost vody a vína dávám dle návodu na spodní hranici a až po smíchání vidím, že to trochu více plave.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů