Pepinuv první rok
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 783
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2389
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Pepinuv první rok
Chunan chválím, máš to supeer. Teť jen nechat pokvasi a bude hotovo. Právě mám na stole jednu z "posledních" letošních sklizní a přemýšlím, jakou Chunan potřebuji, zda červenou, nebo oranžovou, zda jemnější, nebo ostřejší. Volba paprik je dost důležitá na výsledku, ale velký vliv na výslednou chuť má i druh vína, zda rýžové, nebo červené. Právě držím v ruce sklenku bílého a to jsem ještě nezkoušel, tak snad mi jej nebude líto dát do jídla. Každopádné do jídla patří jen kvalitní víno a já bych do "huby" nic špatnýho nedal.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Re: Pepinuv první rok
Tak mlsoun Ty jsi, kolego! Ale hezké zamyšlení nad sklenkou bílého (mimochodem takové Italské risoto je super, tam se 2-3 deci hodí). Já tu pocucávám červené a na světě je prostě hezky.vsezved píše: ↑25 říj 2021 20:58Chunan chválím, máš to supeer. Teť jen nechat pokvasi a bude hotovo. Právě mám na stole jednu z "posledních" letošních sklizní a přemýšlím, jakou Chunan potřebuji, zda červenou, nebo oranžovou, zda jemnější, nebo ostřejší. Volba paprik je dost důležitá na výsledku, ale velký vliv na výslednou chuť má i druh vína, zda rýžové, nebo červené. Právě držím v ruce sklenku bílého a to jsem ještě nezkoušel, tak snad mi jej nebude líto dát do jídla. Každopádné do jídla patří jen kvalitní víno a já bych do "huby" nic špatnýho nedal.
Jinak já chunan nemusím. Prostě do domácí asie ano, ale jinak mě nezaujala. Nu což...100 lidí 100 chutí.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1367
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3321
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Pepinuv první rok
Pedro neví že asijský pink ponk je radost pohledět!
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: Pepinuv první rok
Hezké zamyšlení.... Ale víno jsem tu bohužel neměl a vodku taky ne... No radši tu nebudu veřejně prezentovat co jsem do toho nalil Nicméně to chodím každou chvíli kontrolovat a zatím se nic neděje Bál jsem se plnit sklenice až nahoru, aby to nevyteklo, jako nám kdysi přeteklo domácí zelí
Začínám se těšit na příští sezonu... Chlapi jak postupujete, když kytky které chcete udržet při životě i přes zimu, přesouváte z venku do pokoje? Přesazujete a omýváte i kořeny, nebo jen z venku dát na týden/dva na schody aby kytka vlivem velké změny teplot nedostala šok a pak jen bez přesazení i s kýblem někam pod okno?
Začínám se těšit na příští sezonu... Chlapi jak postupujete, když kytky které chcete udržet při životě i přes zimu, přesouváte z venku do pokoje? Přesazujete a omýváte i kořeny, nebo jen z venku dát na týden/dva na schody aby kytka vlivem velké změny teplot nedostala šok a pak jen bez přesazení i s kýblem někam pod okno?
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: Pepinuv první rok
Chlapi jak se ta chunanka ma v prubehu kvaseni chovat? Nikde nevidim ani bublinku a ze by se nejak menilo mnozstvi obsahu se taky rict neda.
Zeli bylo teda o dost divocejsi. Bublalo, pretejkalo, bylo ho vic a pak zas min
Zeli bylo teda o dost divocejsi. Bublalo, pretejkalo, bylo ho vic a pak zas min
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: Pepinuv první rok
Tak zda se ze je chunanka jedla i kdyz jsem ji trosku zapomel v pokojove teplote 6 dnu misto 3-4. A ted se priznejte jak ji jite nejradsi mam chut si to dat jen tak na chleba
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 783
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2389
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Pepinuv první rok
Ja si dávám Chunanku na chleba s máslem, nebo třeba na topinky.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5422
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9100
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pepinuv první rok
Ono to až tak nekvasí moc, sem tam bublinka. Koukám, máš ty papričky hodně najemno, to dost omezuje kvašení. Co tam hlavně kvasí je to jemné a papričky nahrubo. Aspon co jsem s tím experimentoval. Nejlépe to kvasilo s kvalitním červeným vínem.
Jinak já ji jím prakticky ke všemu, na chleba, do tatarky, někdy do polévky, ale hlavně k sýrům. Mám ji jinak ve sklepě, kde je v létě klidně 20 °C, jinak kolem 10 °C, čím starší, tím lepší. Po 5 letech je to parádní a chutě prolnuté.
Zrovna dojídám verzi receptu s kumqatem (druh citrusu), vynikající, mám poslední lahvičku ve sklepě...
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 hostů