Ahojte
Mám 2 dotazy.
1. Začíná mě dozrávat Praetermisum a nějak nevím co s tím. Je to jen slupka plná semínek a chuť... cítím takovou hořkost na jazyku. Na co to tedy kdo používá?
2. Kdo má zkušenosti se sušením v sušičce? Zajímá mě především, když budu sušit zaráz superhota a jemnopalku, zda se těmi superhotovými výpary nějak ovlivní ta jemnopalka?
Faboš 2019 - poprvé v jiffech
- Chozee77
- Stálý člen
- Příspěvky: 1513
- Registrován: 11 bře 2017 13:45
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov 223m n.m.
Re: Faboš 2019 - poprvé v jiffech
Já to suším první na slunci na plechu..ty superhoty ale jen...a jak se to smrskne na ty gumáky tak to dám dosušit do sušičky..ale hlavně nesuším doma,to by vyhnalo i termity suším v garáži..usušené dávám do sedmiček a zavřu.a jak to je tvrdé a láme se to tak to je nejlepší čas to pomlet,v tříštivém mlýnku na kávu..je pak z toho jemný prášek..ten pak proseju přes jemné sítko..a to hrubé co zůstane dávám do mlýnku na sůl..a je z toho super chilli sůl..
Ty jemné si myslím že nemá ceny sušit ne ?? Že je daleko lepší je využít na zavaření třeba..tam si myslím je využití málo pálivých papriček lepší než je sušit...
Ale když to chceš taky usušit tak to zkus..typl bych že se ten pal na málo pálivé nějak extra nepřenese při sušením společně se superhoty...ale vyzkoušené to nemám
Ty jemné si myslím že nemá ceny sušit ne ?? Že je daleko lepší je využít na zavaření třeba..tam si myslím je využití málo pálivých papriček lepší než je sušit...
Ale když to chceš taky usušit tak to zkus..typl bych že se ten pal na málo pálivé nějak extra nepřenese při sušením společně se superhoty...ale vyzkoušené to nemám
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9100
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Faboš 2019 - poprvé v jiffech
Pokud správně dozraje praetermissun, je velice aromatické a chutné, taková exploze chuti, prudky ale velmi krátký pal. Nejlépe k nakládaní syra, sušení, chilli sůl je z toho parádní. Suším na modemu ve víčkach od sklenic.
Re: Faboš 2019 - poprvé v jiffech
Sušíme jemný běžně, neboť to není jen pro mě... Jen mám letos poprvé sušičku tak sem si chtěl ušetřit čas a šupnout to tam naráz. Jen právě nevím zda ty jemnost hubky nešmrncnu trochou TNT... No budu muset vyzkoušet.
Re: Faboš 2019 - poprvé v jiffech
No s tím palem to potvrzuji. Čili to mám ještě málo zralé? Co jsem chutnal, tak byly výrazně červené.
- Chozee77
- Stálý člen
- Příspěvky: 1513
- Registrován: 11 bře 2017 13:45
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov 223m n.m.
Re: Faboš 2019 - poprvé v jiffech
Já to právě abych ušetřil místo v sušičce tak suším první na plechu venku na sluníčku, jak se to seschne tak do sušičky se toho vleze daleko víc než když tam dáš čerstvý, hlavně dužnatý plody plný vody...to se pak hodně smrskne a z celé sušičky budeš mít pak tak dvě hrsti sušeného... Nehledě o tom že aby sušička vysušila čerstvé mokré plody,tak musí jet o hodně déle...
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9100
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Faboš 2019 - poprvé v jiffech
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4881
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Faboš 2019 - poprvé v jiffech
nazdar kamaráde,nutně sháním okurky na zavaření,ovšem podmínka je BIO,bez postřiku,nemáš nějaký zdroj??hned bych si přijel,můj stálý dodavatel z biofarmy na Jižní Moravě je letos plajte a do chemizovaných se mi pranic nechce
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 hostů