drcení papriček

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
franta599
Stálý člen
Příspěvky: 134
Registrován: 29 led 2013 00:08
Reputace: 1
Obrázky: 0

drcení papriček

Příspěvekod franta599 » 19 pro 2013 18:50

Dnes mi přišla od seminek-chilli seminka Jalapena ktery es chystam v lednu zasadit a přišlo mi tam i habanero korení ale moje otazka je jak nadrtit papričku aby to bylo tak jemne namlety jako jsem to dostal v te zkumavce je to uplne jemnej prášek ja když si v hmoždiři drtil morugy tak se mi to zaboha nemohlo povést nevite nekdo o nejakym fíglu jak na to ?

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: drcení papriček

Příspěvekod OMO » 19 pro 2013 19:27

hola .. pořid si tříštivý mlýnek na koření/kávu. Ten mele na jemný prášek.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

pirko
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 15 led 2014 15:47
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod pirko » 16 led 2014 10:17

my jsme tento problém obešli společně se ženou tím, že si děláme pastu. Ženě v kuchyni pasta vyhovuje. Papriky zpracujeme ihned na podzim a ve sklenicích bohatě vydrží do další sklizně, spíš nevydrží neboť je zkonzumována. Máme ji ve skleničkách od přesnídávek, majolky atd. Když bude zájem zašlu recept, musím dohledat. Ten recept je základ, žena si ho dopracovala tak, aby jí vyhovoval. S pozdravem. L.P.

Uživatelský avatar
Nosac
Stálý člen
Příspěvky: 196
Registrován: 05 led 2014 14:33
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod Nosac » 16 led 2014 21:53

ahoj, moc bych o ten recept poprosil, umím si sám něco vyzkoušet, ale pokud to máte domakané tak nemá smysl kazit plody :-)

pirko
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 15 led 2014 15:47
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod pirko » 16 led 2014 23:33

samozřejmě oskenuji, vyzpovídám ženu o ty vylepšení. Já jsem jenom hnojič-pěstitel. Ona vládne kuchyni a používá. Dává do polévek, gulášů, pod kuře, do brambor na paprice a nejde si to vynachválit. Pastu originál jsme vozili z Maďarska, moc nám chutnala a tak jsme pátrali na netu. na pastu se dají použít jakékoliv pálivé papričky. My používáme Kajenský pepř, ty žluté potvory. Používá se jen špetka pasty.

Uživatelský avatar
Nosac
Stálý člen
Příspěvky: 196
Registrován: 05 led 2014 14:33
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod Nosac » 17 led 2014 10:23

Super děkuju

pirko
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 15 led 2014 15:47
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod pirko » 17 led 2014 11:51

Poslal jsem Vám zprávu, přes diskuzní forum. Měla by se Vám zobrazit jako nepřečtené zprávy. Pírko

dango
Nový člen
Příspěvky: 33
Registrován: 23 zář 2013 16:00
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: drcení papriček

Příspěvekod dango » 18 led 2014 21:10

tiez pouzivam stary "moulinex" mlyncek na kavu. rozomlel papricky skvele na prasok aj so semenami.


bod2: pastu som si tiez robil, ak chces aj iny recept ;)


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 41 hostů