Luciferovo majda ze zelených chinesek
Napsal: 18 srp 2015 21:44
Todlencto taky neníž ani tak recepis, jako spíše popis řešení situace kdy se vámi starostlivě opečovávané kytky rozhodnou zpáchat harakiri a vám zbudou olámané torza a několik větví obsypaných nezralými papričkami... Konkrétně mi takhle skoroumřela Scotch bonnet a vzala s sebou i kus Red habanero....
...a k tomu vám ještě matka přinese tašku rajčat a nevíte co s nimi....
...takže taková trochu volná improvizace ne nepodobná tomu mému pokusu na barbecue majdu. Chtěl jsem to malinko jiné, ale nekomplikované. Takže:
1kg rajčat (odhadem...)
3/4 kg mrkve
10 - 15k zelených Scotch bonnet (prostě - přiměřeně)
5 stroužků česneku
3 lžíce rýžového octu
2 lžíce třtinového cukru ( - dle potřeby)
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky mořské soli
3 - 4 lžičky nadrceného římského kmínu
1 lžička mleté skořice
Klik pro full size
- spařil jsem rajčata, oloupal a nakrájel na čtrtky. Mrkev na kostičky, 5 stroužků česneku na plátky, a vybral z chudáků nezralých chilli to co bylo aspoň trochu větší. Na troše olivového oleje osmahnul nasekané papričky a česek (jedy, zamoření atd., znáte to...)
Klik pro full size
- až jsem si řekl že stačilo tak prd tam rajčata a rozšťouchat je, přidal mrkev, sůl, cukr, koření. Není potřeba žádná voda - rajčata pustí šťávy až až. Pomalu vařeno cca. půl hodiny až je mrkev měká, pak jsem přidal rýžový ocet - primárně kvůli snížení Ph/vyšší trvanlivosti, ale i chuťově je to myslím OK.
Klik pro full size
Rozmixováno, krátce provařeno a šup s tím do lahviček:
Klik pro full size
Průvodní mnozí efektové jako minule, ale jsa opatrnější, tak bez větších škod. Vařeno o víkendu, dnes jsem zdegustoval - a jo, je to jak jsem cca. chtěl. Potvory Scotch bonnet pálí i nezralé celkem slušně, konzistence relativně OK (taková...kašovitější), chuť vyhovuje - jednu lahvičku hned uzmul švagr...
...a k tomu vám ještě matka přinese tašku rajčat a nevíte co s nimi....
...takže taková trochu volná improvizace ne nepodobná tomu mému pokusu na barbecue majdu. Chtěl jsem to malinko jiné, ale nekomplikované. Takže:
1kg rajčat (odhadem...)
3/4 kg mrkve
10 - 15k zelených Scotch bonnet (prostě - přiměřeně)
5 stroužků česneku
3 lžíce rýžového octu
2 lžíce třtinového cukru ( - dle potřeby)
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky mořské soli
3 - 4 lžičky nadrceného římského kmínu
1 lžička mleté skořice
Klik pro full size
- spařil jsem rajčata, oloupal a nakrájel na čtrtky. Mrkev na kostičky, 5 stroužků česneku na plátky, a vybral z chudáků nezralých chilli to co bylo aspoň trochu větší. Na troše olivového oleje osmahnul nasekané papričky a česek (jedy, zamoření atd., znáte to...)
Klik pro full size
- až jsem si řekl že stačilo tak prd tam rajčata a rozšťouchat je, přidal mrkev, sůl, cukr, koření. Není potřeba žádná voda - rajčata pustí šťávy až až. Pomalu vařeno cca. půl hodiny až je mrkev měká, pak jsem přidal rýžový ocet - primárně kvůli snížení Ph/vyšší trvanlivosti, ale i chuťově je to myslím OK.
Klik pro full size
Rozmixováno, krátce provařeno a šup s tím do lahviček:
Klik pro full size
Průvodní mnozí efektové jako minule, ale jsa opatrnější, tak bez větších škod. Vařeno o víkendu, dnes jsem zdegustoval - a jo, je to jak jsem cca. chtěl. Potvory Scotch bonnet pálí i nezralé celkem slušně, konzistence relativně OK (taková...kašovitější), chuť vyhovuje - jednu lahvičku hned uzmul švagr...