Airlock ferment bez použití vody
Napsal: 13 dub 2021 13:37
Zdravím vás přátelé,
mám na vás prosíka. Moje zkušenost s kvašením chilli je pouze laktofermentací ve vákuu za použití 2% poměru soli.
Dostal jsem však Kilner nádoby na kvašení 3l (mají takový ten vyrovnávač tlaku nzapíchnutý do víčka).
Při výrobě Tabasca se chilli nasoluje a nechává v barelech, pokud to samé udělám a nasoilím pro jistotu proti bakteriím v poměru 5 %soli a nezaliji vodou, bude to fungovat? Nenašel jsem zatím jediný recept, kde by se nedolívalo vodou. Mám asi kilo a půl jalapenosekm co jsem nasekal a hodil do sklenice.
Rád bych chilli nechal při pokojovce za doby 6 měsíců. Je to reálné?
Chápu, že voda chrání před plísní a nežádoucími bakteriemi, ale je to potřeba pokud budu mít vše sterilní a vytřené akoholem?
Děkuji moc za zpětnou vazbu!!
mám na vás prosíka. Moje zkušenost s kvašením chilli je pouze laktofermentací ve vákuu za použití 2% poměru soli.
Dostal jsem však Kilner nádoby na kvašení 3l (mají takový ten vyrovnávač tlaku nzapíchnutý do víčka).
Při výrobě Tabasca se chilli nasoluje a nechává v barelech, pokud to samé udělám a nasoilím pro jistotu proti bakteriím v poměru 5 %soli a nezaliji vodou, bude to fungovat? Nenašel jsem zatím jediný recept, kde by se nedolívalo vodou. Mám asi kilo a půl jalapenosekm co jsem nasekal a hodil do sklenice.
Rád bych chilli nechal při pokojovce za doby 6 měsíců. Je to reálné?
Chápu, že voda chrání před plísní a nežádoucími bakteriemi, ale je to potřeba pokud budu mít vše sterilní a vytřené akoholem?
Děkuji moc za zpětnou vazbu!!