Pajkapajka píše:Ahoj, letošní rok bychom si rádi vypěstovali svoje chilli do pizzerie

kdo má zkušenost, uměl by poradit co musíme udělat pro vypěstování cca 70kg paprik?
No 70Kg je docela nálož. Nevím jak moc ostré ty pizzy chete dělat ael předpokládám žádné vraždy.
Tudíš papričko rodu C.Chinenses které jsou v 90% tenkostěné a váhově lehoučké nepotřebujete.
Pro potřebu pizzy bych si představoval papričky Rodu Annum a co nejvíce silnostěné a na to se nejlépe hodí Jalapeno i co se týče chuti, doby zrání a oblíbenosti u lidí.
Dovolím si odhadnoutž e z jedné rostliny Jalapeno se dá sklidit cca 1kg papriček plus/minus 200g.
Pokud by jste přece jen chtěli nějaký ostřejší druhy pro lidi co rádi hodně ostrý tak doporučuju klasiku Habanero Red a Yellow jsou to bohatě plodící a svkěle chutnající odrůdy výnos co váhy je menší než u Jalapenos protože plody jsou menší a a mají tenčí stěnu plodu ale jsou 100x pálivější tudíš jich spotřebuejte 100xmín taková pizza už by ale byla pro lidi co snesou více ostré než většina populace, věří male že by se někteří takový našli.
