Chtěl bych zkusit bonchi
Napsal: 24 říj 2015 21:06
Ahoj, prosím o radu. Chtěl bych zkusit taky bonchi. Za prvé, bych měl dvě šikovně rostlé rostlinky z letošního pěstování a to Jalapeňo a Pequin. Nemají sice až tak silné kmínky ale pěkně nízko se větví a nakonec nejsou ani zdřevnatělé, takže ještě mohou ,,přibrat´´:-) Na obou rostlinách jsem již sklidil , zakrátil směrem nahoru a odstranil přebytečné větve. Zatím je nechávám tak nějak odpočívat, ale mají se k světu i když jsou ve verandě začínají se ukazovat nové mladé lístky. Takže je hned po neděli chci přesadit do misek. Ale o co mi jde především. dočetl jsem se že bonchi z annumek mají tak maximálně tři roky výhled na životnost. Chtěl bych tedy si vypěstovat bonchi přímo ze semínka a jde mi o to který druh chilli má předpoklady na nejdelší život. Napřesrock se chystám rozjet spoustu nových druhů. Jednu objednávku semen mám už doma, další připravuju až budou skladem.Jsou mezi nimi i chinenses se kterými sice nemám moc zkušeností,Ale vybíral jsem vhodné pro mé pěstování bez skeníku a v místnosti, případně bych chtěl tedy do objednávky zařadit třeba Manzano Rocoto Red a to speciálně kvůli bonchi, a dlouhověkosti rostliny-jak jsem se dočetl. No chtěl jsem to ve zkratce a zase jsem se ,,rozkecal´´.
Děkuji za případné doporučující návody. Ať se Vám chuťové pohárky dobře regenurují a i v jíných činostech ať se daří, zdravím a dík
Vitas 


