Závislost pálivosti na zralosti
Napsal: 06 zář 2015 20:09
Dobrý den, pěstuji Trinidad Scorpion Moruga. Mám 5 krásných rostlin plných různě zralých papriček, několik jsme již vyzkoušeli (červené i zelené) a pár věcí mi není jasných. První papričky mi přišly daleko pálivější než jiné, které uzrály před dvěma týdny. Byly hodně pálivé i v jídle nebo na steaku, ty pozdější zvládali známí po kousíčkách jíst i samotné.
Nevíte, jakým způsobem v papričkách vzniká kapsaicin?
1. Jsou zelené (už v plné velikosti) stejně pálivé jako zralé červené?
2. Má na jejich pálivost vliv počasí v době zrání, že se každý týden můžou urodit úplně jinak pálivé?
3. Je možné, že z některých rostlinek se urodí pálivější papričky než z jiných, ikdyž jsou v jednom skleníku všechny vedle sebe?
Děkuji

Nevíte, jakým způsobem v papričkách vzniká kapsaicin?
1. Jsou zelené (už v plné velikosti) stejně pálivé jako zralé červené?
2. Má na jejich pálivost vliv počasí v době zrání, že se každý týden můžou urodit úplně jinak pálivé?
3. Je možné, že z některých rostlinek se urodí pálivější papričky než z jiných, ikdyž jsou v jednom skleníku všechny vedle sebe?
Děkuji

