Stránka 1 z 3

Sušení papriček v celku

Napsal: 08 zář 2013 09:04
od franta599
Nemáte nekdo nejakou radu jak usušit celou papričku aniž bych ji musel nejak rozřezávat ?? mam zkušenost že mi začlnou plesnivět :rn:

Re: Sušení papriček v celku

Napsal: 08 zář 2013 09:19
od Dr.Pedr
Podle druhu :jalapeno: tenké drobné...sušička ,trouba nebo navléknuté na provázku a průvan.
:jalapeno: ...střední ..propíchat špendlíkem , sušička ,trouba.
:jalapeno: ...velké silnostěnné ..lepší rozpůlit (bohužel ) , sušička ,trouba.

Re: Sušení papriček v celku

Napsal: 08 zář 2013 12:14
od bremic
Silnostěnné nesuším. Je to škoda. Lepší je je dát zamrazit nebo dát do nálevu nebo oleje. :foods:


14633

Re: Sušení papriček v celku

Napsal: 08 zář 2013 12:35
od franta599
jde o morugu TMS jelikož jich budu mit hrozne moc a ani nahodou to nesním budu muset vetsinu nasušit na zimu :angry1:

Re: Sušení papriček v celku

Napsal: 08 zář 2013 13:18
od bremic
No tak ta je snad opravdu jen na sušení....mám je na niti přivázaný za šťopku u krbu. Ideální je sušit ji na půdě pod střechou.

Re: Sušení papriček v celku

Napsal: 08 zář 2013 13:57
od gandalf
Já silnostěnné chilli zásadně suším. Podle mého /nikomu to nevnucuji/ je to praktičtější, protože sušené plody mohu postupně drtit a tak mám stále čerstvé koření i pro známé. Dobře se skladuje v uzavřených nádobách, neztrácí přirozené aroma, chuť ani barvu. Kromě rohů, jalapeňa a biskupské koruny nezavařuji nic /abych nekecal, ještě ten bezvadnej chilli salát a omajdy/.

Re: Sušení papriček v celku

Napsal: 08 zář 2013 14:08
od bremic
gandalf píše:Já silnostěnné chilli zásadně suším. Podle mého /nikomu to nevnucuji/ je to praktičtější, protože sušené plody mohu postupně drtit a tak mám stále čerstvé koření i pro známé. Dobře se skladuje v uzavřených nádobách, neztrácí přirozené aroma, chuť ani barvu. Kromě rohů, jalapeňa a biskupské koruny nezavařuji nic /abych nekecal, ještě ten bezvadnej chilli salát a omajdy/.

Používat je jen coby suché koření je mi právě hrozně líto. Takový plněný jalapeňa sýrem a mletým masem to je dobrotka. Ale praktičtější je to sušení...bez debat. :foods:

Re: Sušení papriček v celku

Napsal: 08 zář 2013 15:09
od gandalf
Třeba ty velký buskupský koruny nejprve zavařím, potom je můžu jednak použít na ozdiobení pokrmu, jednohubek, nebo je naplním třeným sýrem a podávám jako zváštní přílohu. Nejsou moc ostrý a tak je může skoro každý. Docela to má úspěch, ale je to patlačka.