Stránka 1 z 1

Sklizeň

Napsal: 28 črc 2013 22:13
od Recyklovanej
Hezký večer všem,
chci se s Vámi podělit o první radost z úplně první sklizně chilli papriček :wave: . Zatím jich mám jen 41, pár jich ještě zůstalo na rostlinkách, ale i tak jsem z nich naprosto nadšená. Zmákli jsme dojít až sem přes napadení muškama, uschnutím i přes spálené listy od sluníčka :firy: , takže nic není nemožné!
Chtěla bych se zeptat, jak dále mám teď pokračovat. Papričky mám dané na pekáči, že se usuší. Musí se ale bezpodmínečně nutně sušit, když je chci dále zpracovávat? Dají se nějak zpracovat i syrové? A ještě jedna otázečka :thumbup: , kdyby někdo měl zaručeně osvědčený super recept na chilli omáčku, jestli byste mi mohli napsat. Projížděla jsem forum, ale je jich tu spousta :/
Děkuji moc :chilli11:


13797

Re: Sklizeň

Napsal: 29 črc 2013 19:56
od proki73
Máš to moc krásné a gratuluju k prvním plodům a uchovavat se dají různě moje oblíbené jsou zavařené ve sladkokyselém nálevu a zamražené ale i sušené jsou fajn :cooking: ale z omáčkou neporadím nikdy jsem žádnou nedělal ale taky se letos chystám a doporučuji jich pár kuchnout na semínka do další sezony chilli zdar :angry1:

Re: Sklizeň

Napsal: 01 srp 2013 10:07
od PJ_1986
na sušení bych je radši rozpůlil, aby ti nezačali plesnivět ;)
jinak recepty tu někde jsou a čerstvé se dají taky používat. S oblibou dělám kakaový perník s chilli