Stránka 1 z 2
Skladování
Napsal: 19 črc 2013 19:31
od Michaelos
Ahoj.Dají se utrhlé papričky dát do šuplíku a nechat je tam než uschnou ?
Re: Skladování
Napsal: 19 črc 2013 19:39
od gandalf
NE! Lusky musí schnout za přístupu vzduchu, některé musíš dokonce naporcovat /zejména masitější druhy/, protože hrozí zplesnivění. Např. já používám sušičku.
Re: Skladování
Napsal: 20 črc 2013 10:54
od Michaelos
A jak mám teda utržené papričky skladovat ?
Re: Skladování
Napsal: 20 črc 2013 11:54
od gandalf
O jaký druh se jedná? Po nějakou dobu je můžeš mít uložené třeba v chladničce /jestli je chceš v čerstvém stavu - to je stejné jako u paprik/. Pokud to jsou tenkostěnné druhy, tak je můžeš sušit vcelku, navlečené třeba na niti, na sítu .......
Re: Skladování
Napsal: 20 črc 2013 13:41
od Michaelos
Druh nevím ale jsou to dlouhé a tenké papričky konečná barva je červená.
Re: Skladování
Napsal: 20 črc 2013 15:55
od Dr.Pedr

Zamrazit,usušit,zavařit....
Re: Skladování
Napsal: 27 črc 2013 19:29
od Jezza
Jaké máte zkušenosti s mražením?
Případně máte nějkáké tipy na nakládání Jalapeno? Nechat uzrát do červena či sklidit ještě za zelena?
Re: Skladování
Napsal: 28 črc 2013 10:37
od gandalf
Když je necháš dozrát, mají více cukrů, aroma ..... Se zavařováním tohoto konkrétního druhu zkušenost nemám, protože se to zkonzumuje syrové /letos je mám i na záhoně a mile mně překvapily svou vitalitou a výnosností/. Přebytky ostatních druhů co mám běžně zavařuji buď ve směsi zeleniny, nebo i podle druhu /ale to je pro většinu lidí nepoživatelné, snad jen Biskupskou korunu/.