Křupka píše:Zdravím chtěla bych se zeptat jak správně sklidit papričky?? Jsem začátečník a nevím si rady... červené papričky jsem odstřihla od rostliny ale v době, kdy na rostlině byly ještě další i zelené a nevím zda je to správná doba sklizně. A ted bych si je potřebovala nějak uskladnit, ale nevím jak?? Můžu je provlést na nit a nechat zavěšené? Děkuji za odpověď.
Ahoj,
zralost poznáme nejlíp na
semenech, která by měla být lehce nažloutlá a tvrdá (barevnost podle druhu papričky se může lišit - Rocota mají
semena černá).
Uskladnit je můžeš několika způsoby, nejlepší je papričku rozříznout (pokud jde o silnostěnnou) a vyskládat na elektrický sušák. Samo lze použít i elektrickou troubou. Pokud máš sušší teplejší větranou místnost, můžeš se pokusit i o napíchnutí na nit a sušit je celé. Klasické lusky typu Cayenne (dlouhé, úzké) uschnou bez problémů i ve špatně temperované místnosti s vyšší vlhkostí.
Dál papričky můžeš zpracovávat do salátů, zavařovat, na přípravu omáček, sušit na mleté koření:
Jak usušit papričky?.
Více informací najdeš v receptech zde na fóru.
