habanero píše:Prave uvazujem nad kupov nejakeho hnojiva na chilli , zatial sa mi najviac zapacilo Hosticke hnojivo (tekute) . A tak sa vas chcem opytat na vase skusenosti s nim. Pozeral som aj po internete a nasiel som : HOŠTICKÉ GUANO KVAPALNÉ,HOŠTICKÉ HNOJIVO SLEPAČINCE,HOŠTICKÉ HNOJIVO na rajciny a papriku. Ktore z nich by bolo najvhodnejsie ?

Vidím, že nadšenie z hoštíc je nákazlivé a šíri sa jak TMV ... srandujem ...
Ono to hoštické paprikové, ale vlastne všetky tie prívlastkové sú podľa mňa jedno a to samé akurát pomixované s iným pomerom N-P-K na toto konkrétne nejaký za písacím stolom napísal "rajče paprika s guánom", ten pomer 7-4-6 nie je síce nejako mimo, vcelku ujde, ale ako plodové, teda vo fáze ked už je dostatok plodov po odkvitnutí je absolútne mimo, tam už bude chýbať K,Ca,
Slepačine a guáno - tam vidím rozdiel len v tom že jedno je (by malo byť) slépkové hovienko a druhé hovienka z morských vtákov ale vcelku je pomer N-P-K rovnaký akurát koncentrácia v roztoku iná 5-10-5 / 3-6-3.
Vzhľadom na skutočnosť, že obsiahlejšie údaje o prítomnosti iných potrebných elementov pre papriku - Ca, Mg, S, Fe, B, Mn, Mo, Zn tak tie hnojivá považovať za komplexné je nadsadené ... ale hádam im to dojde a pustia na trh aj niečo ako mikro hoštice alebo to doplnia ... možno im krivdím a je to v hnojive, len to zabudli uviesť v zložení ...
Všimol som si, že neustále sa tu opakuje slepičinec na kvet-plod ... nevhodné, možno tak 1-2 týždne pre naštartovanie tvorby kvetov ... inak tento pomer je skor vhodnejší ako štartovacie hnojivo pre stimulovanie tvorby koreňov pri a tesne po výsabepresádzaní sadeníc (1-2 x) a potom už rastové a prípadne intenzívne rastové (dôraz na N, +Mg,Ca,mikro), na plody by to potrebovalo nejak otočť pomer smerom ku K, +Ca, Mg, mikro,
Vo všeobecnosti ale postačia hoštice, len nie sú dostatočne doladené pre dosiahnutie maximálnej kvality plodov - zrenie-vyfarbovanie, cukornatosť, sušina, trvácnosť ...