Rocoto rolleno (plněná feferonka)
Napsal: 19 led 2011 12:06
Rocoto rolleno (plněná feferonka)
Pálivé a přitom velice chutné. Jeden z nejznámějších pokrmů v Peru jsou plněné feferony Rocota. Jedná se o tradiční pokrm od Andského města Arequipa. Kromě masa může být plněný prakticky čímkoliv. Pokud jde o ideální nádivku, tato směs obsahuje hovězí, vepřové maso, cibuli, česnek, margarín (máslo), smetanu, pekanové ořechy.
Ingredience 1 CUP (1 šálek) = 280 ml
7 papriček Rocoto
3/4 šálku červeného octa
200 g mletého hovězího masa
100 g mletého vepřového masa
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce rajčatové omáčky
1/2 sklenice suchého bílého vína
2 lžíce smetany
1/4 šálku pekanových ořechů
1/2 šálku hovězího vývaru
1 lžíce Aji Panca pasty
6 malých brambor, uvařené a oloupané
1 červená cibule
2 stroužky česneku, utřené
1/4 šálku margarínu nebo másla
1/2 lžíce mouky
3/4 šálku sýru Mozzarella
1/2 šálku strouhaného parmazánu
2 lžíce sekaného česneku
Příprava
V první řadě Rocoto papričky seřízneme v horní části a vytvoříme tak víko. Pečlivě vybereme veškerá semena. A vaříme ve vodě se solí a octem. Tento proces opakujeme celkem 4x.
Nádivka
Koření zpěníme na margarínu, česnek s cibulí. Jakmile je hotovo přidáme pastu Aji Panca.
Potom se maso rozemele osolí a opepří. Přidejte pekanové oříšky, mouku a promíchejte. Krátce promíchejte a přidejte smetanu. Rozmixujte a sundejte z plamene. V horké oleji osmahneme nasekaný česnek v olivovém oleji, přidáme rajčatovou omáčku a zalijeme vínem. Necháme vařit 5 minut.
Nyní plníme Rocota masovou směsí. Buďte opatrní, aby zůstaly neporušeny.
Rotoca dejte společně s bramborem na talíř a zalijte rajčatovou omáčkou. Papričky zakryjeme sýrem mozzarella a parmazánem.
Je téměř hotovo. Pečeme na 150°C, dokud se sýr neroztaví. Podávejte ihned s pečenými brambory a salátem.
Pálivé a přitom velice chutné. Jeden z nejznámějších pokrmů v Peru jsou plněné feferony Rocota. Jedná se o tradiční pokrm od Andského města Arequipa. Kromě masa může být plněný prakticky čímkoliv. Pokud jde o ideální nádivku, tato směs obsahuje hovězí, vepřové maso, cibuli, česnek, margarín (máslo), smetanu, pekanové ořechy.
Ingredience 1 CUP (1 šálek) = 280 ml
7 papriček Rocoto
3/4 šálku červeného octa
200 g mletého hovězího masa
100 g mletého vepřového masa
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce rajčatové omáčky
1/2 sklenice suchého bílého vína
2 lžíce smetany
1/4 šálku pekanových ořechů
1/2 šálku hovězího vývaru
1 lžíce Aji Panca pasty
6 malých brambor, uvařené a oloupané
1 červená cibule
2 stroužky česneku, utřené
1/4 šálku margarínu nebo másla
1/2 lžíce mouky
3/4 šálku sýru Mozzarella
1/2 šálku strouhaného parmazánu
2 lžíce sekaného česneku
Příprava
V první řadě Rocoto papričky seřízneme v horní části a vytvoříme tak víko. Pečlivě vybereme veškerá semena. A vaříme ve vodě se solí a octem. Tento proces opakujeme celkem 4x.
Nádivka
Koření zpěníme na margarínu, česnek s cibulí. Jakmile je hotovo přidáme pastu Aji Panca.
Potom se maso rozemele osolí a opepří. Přidejte pekanové oříšky, mouku a promíchejte. Krátce promíchejte a přidejte smetanu. Rozmixujte a sundejte z plamene. V horké oleji osmahneme nasekaný česnek v olivovém oleji, přidáme rajčatovou omáčku a zalijeme vínem. Necháme vařit 5 minut.
Nyní plníme Rocota masovou směsí. Buďte opatrní, aby zůstaly neporušeny.
Rotoca dejte společně s bramborem na talíř a zalijte rajčatovou omáčkou. Papričky zakryjeme sýrem mozzarella a parmazánem.
Je téměř hotovo. Pečeme na 150°C, dokud se sýr neroztaví. Podávejte ihned s pečenými brambory a salátem.