Stránka 1 z 1

Rocoto rolleno (plněná feferonka)

Napsal: 19 led 2011 12:06
od Seminka-chilli.cz
Rocoto rolleno (plněná feferonka)

Pálivé a přitom velice chutné. Jeden z nejznámějších pokrmů v Peru jsou plněné feferony Rocota. Jedná se o tradiční pokrm od Andského města Arequipa. Kromě masa může být plněný prakticky čímkoliv. Pokud jde o ideální nádivku, tato směs obsahuje hovězí, vepřové maso, cibuli, česnek, margarín (máslo), smetanu, pekanové ořechy.

5146

Ingredience 1 CUP (1 šálek) = 280 ml

7 papriček Rocoto
3/4 šálku červeného octa
200 g mletého hovězího masa
100 g mletého vepřového masa
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce rajčatové omáčky
1/2 sklenice suchého bílého vína
2 lžíce smetany
1/4 šálku pekanových ořechů
1/2 šálku hovězího vývaru
1 lžíce Aji Panca pasty
6 malých brambor, uvařené a oloupané
1 červená cibule
2 stroužky česneku, utřené
1/4 šálku margarínu nebo másla
1/2 lžíce mouky
3/4 šálku sýru Mozzarella
1/2 šálku strouhaného parmazánu
2 lžíce sekaného česneku

Příprava

V první řadě Rocoto papričky seřízneme v horní části a vytvoříme tak víko. Pečlivě vybereme veškerá semena. A vaříme ve vodě se solí a octem. Tento proces opakujeme celkem 4x.

Nádivka

Koření zpěníme na margarínu, česnek s cibulí. Jakmile je hotovo přidáme pastu Aji Panca.

Potom se maso rozemele osolí a opepří. Přidejte pekanové oříšky, mouku a promíchejte. Krátce promíchejte a přidejte smetanu. Rozmixujte a sundejte z plamene. V horké oleji osmahneme nasekaný česnek v olivovém oleji, přidáme rajčatovou omáčku a zalijeme vínem. Necháme vařit 5 minut.

Nyní plníme Rocota masovou směsí. Buďte opatrní, aby zůstaly neporušeny.

Rotoca dejte společně s bramborem na talíř a zalijte rajčatovou omáčkou. Papričky zakryjeme sýrem mozzarella a parmazánem.

Je téměř hotovo. Pečeme na 150°C, dokud se sýr neroztaví. Podávejte ihned s pečenými brambory a salátem.

5144

5148

5147

5145


Re: Rocoto rolleno (plněná feferonka)

Napsal: 19 led 2011 12:38
od MalýPiko
Velké zklamání :D Používají se k tomu Aji Rocoto :drunk:


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2okv1zo66uU[/youtube]

Re: Rocoto rolleno (plněná feferonka)

Napsal: 11 říj 2011 16:44
od zodyac
Trosku od temy, ale ako najcastejsie konzumujete chilli?Lebo na stiplave som bol zvyknuty, ale Bhut Jolokia ma teda potrapit vie.Normalne obycajne c.annum jem ako normalnu papriku k slanine klobase a tak ale Jolokiu..Zatial som skusal vacsiu koncentraciu v polievke co sa da a raz som skusil samu zjest a to bolo peklo:D

Re: Rocoto rolleno (plněná feferonka)

Napsal: 12 říj 2011 13:14
od Maxim
To nebude Aji Rocoto. Trochu jsem hledal co by to mohlo být a na pepper-king.com jsem našel Rocoto Grande, uvádí váhu plodu 150-175g. Na čilibalkonu.de ho mají pod názvem Rocoto Manzano Grande. Asi to objednám a zkusím příští sezónu, vypadá to "bombasticky".