Stránka 1 z 1

Recept na domácí hovězí chilli polévku

Napsal: 09 pro 2010 20:29
od Borgi
Recept na domácí hovězí chilli polévku

5089


-500 g mletého hovězího
-500 g konzervovaných červených fazolí
-60 g konzervovaných rajčat
-600 ml drůbežího vývaru
-1cibuli, nakrájená
-2 stroužky česneku, nakrájené
-1 lžíci rostlinného oleje
-chilli papričky
-sůl a pepř
-petržel a strouhaný sýr na ozdobu


Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibuli a česnek a pražíme dokud cibule nezesklovatí. Přidáme mleté maso a opečeme ho, aby mělo ze všech stran bělavou barvu. Přidáme k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky , osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme asi 45 minut. Na závěr můžeme posypat sýrem a petrželkou.

Re: Recept na domácí hovězí chilli polévku

Napsal: 23 dub 2013 15:44
od Findejs
Polévka vypadá dobře,někdy si jí uvařím. Jen malý dotaz. Jaký sýr by jsi mi dopoučil na posyp? Eidam mi moc nejede,nebyla by lepší třeba Gouda popřípadě nějaký výrazný sýr typu cheddar?

Re: Recept na domácí hovězí chilli polévku

Napsal: 23 dub 2013 17:45
od gandalf
Vypadá to jako chilli con carne :-)

Re: Recept na domácí hovězí chilli polévku

Napsal: 23 dub 2013 21:28
od Wiking
gandalf píše:Vypadá to jako chilli con carne :-)
:thumbup: :respect:

Re: Recept na domácí hovězí chilli polévku

Napsal: 24 dub 2013 00:56
od Findejs
Ještě jeden dotaz,co kdybych místo konzervovaných rajčat použil protlak,šlo by to?

Re: Recept na domácí hovězí chilli polévku

Napsal: 24 dub 2013 10:39
od gandalf
Protlak není to pravé. Klasika je, rajčata spařit, oloupat a pokrájet /pokud možno se vyvarovat přilévat vodu, rajčata mají šťávy dost/. Jako náhradu v krajním případě bych použil ta konzervovaná rajčata. Čím déle se to táhne, tím se lépe spojí chutě.
Právě si dělám k obědu mexické chilli fazole :-)

Re: Recept na domácí hovězí chilli polévku

Napsal: 19 črc 2013 17:46
od Findejs
Výbornej recept,vyzkoušeno.
Když použijete maso nakrájený na kostičky, je z toho guláš (něco jako chilli con carne) :naga:

Re: Recept na domácí hovězí chilli polévku

Napsal: 19 črc 2013 19:45
od gandalf
Římský kmín to pěkně dochutí - při kuchtění ála Mexiko je to podmínka. Kmín je potřeba nadrtit těsně před přípravou a hned přidat k restování cibule, protože jen tehdy se uvolní to charakteristicé aroma a zmizí hořkost.