Stránka 1 z 1

Nakladané sušené chilli s citronom. Maroko recept.

Napsal: 25 čer 2012 12:39
od minutus
Pridávam moj oblubený recept na sladko kysle chilli.
Suroviny:
Sušené chilli (vela) druh podla vlastného výberu najlepšie tenkostenne odrody.
Citrony 10 ks doporučujem BIO (stavnate)
Hruba sol 300 gr.
Hnedy cukor trstinový 300 gr.

Pripravíme si vetšie pohare 4 až 7 dcl.
Citrony dobre umyjeme možme nechat pár hodín postát v čistej vode. Nakrájame každý na 5-6 kúskov.
Sol a cukor zmiešame spolu dohromady. Túto zmes nasypeme do pohára na dno cca 2 polievkové lyžice
a dáme vrstvu cca 4 kusky citrona, nasleduje niekolko sušených papričiek asi tak 10 kusov .
Zasypeme zmesou cukru a soli , dalšia vrstva citronov , chilli atd. až kým pohár nenaplníme. Pozor nepridávame žiadnu vodu. za každou vrstvou možme trochu pritlačit aby sa nám všetko v pohári dobre usadilo a nevznilkali zbytočne vzduchové miesta. Poháre naplníme riadne po vrch, posledná vrstva bude cukor so solou .
Naplnené poháre uložíme do ladničky na cca 1 mesiac. Takto naložené papričky vydržia dlhú dobu. Sol vytiahne z citronov štavu a tá nasiakne do chilli ktoré budú po odležaní mekké a plné sladko kyslej štavy.
So štavou ktorá je v pohári možme dochucovat rozne jedlá omáčky, natierky.
v pripade nejasností alebo otázok piste na PM alebo vlanad@azet.sk