Kovbojské fazole na chilli
Napsal: 21 čer 2011 10:00
Suroviny:
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
30 dkg vepřové kýty
1 nožka měkké klobásy (šunkové apod.)
1 menší cibule
1 stroužek česneku
grilovací koření
sójová omáčka
chilli omáčka (dle odolnosti strávníků možno naředit čertovskou omáčkou)
rostlinný olej
Postup přípravy:
maso a klobásu nakrájíme na kostičky cca 2 cm, maso smícháme s grilovacím kořením a špetkou soli. Necháme krátce odležet. Cibuli si nakrájíme na drobno a česnek na tenké plátky. Z červených i býlích fazolí si odlejeme nálev. Na pánvi (nejlépe Wok) rozpálíme olej a zprudka a krátce orestujeme maso z kýty, poté přidáme klobásek a cibuli s česnekem Za cca 5 minut přidáme dvě lžíce sójové omáčky a jakmile se vzpění, dáme fazole s chilli omáčkou ( případně chilli omáčku s čertovskou omáčkou). Podlijeme trochou vody a za stálého míchání vaříme na mírném ohni cca 15 minut do změknutí fazolí. A už je hotovo, podáváme s chlebem.Dobrou chuť!
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
30 dkg vepřové kýty
1 nožka měkké klobásy (šunkové apod.)
1 menší cibule
1 stroužek česneku
grilovací koření
sójová omáčka
chilli omáčka (dle odolnosti strávníků možno naředit čertovskou omáčkou)
rostlinný olej
Postup přípravy:
maso a klobásu nakrájíme na kostičky cca 2 cm, maso smícháme s grilovacím kořením a špetkou soli. Necháme krátce odležet. Cibuli si nakrájíme na drobno a česnek na tenké plátky. Z červených i býlích fazolí si odlejeme nálev. Na pánvi (nejlépe Wok) rozpálíme olej a zprudka a krátce orestujeme maso z kýty, poté přidáme klobásek a cibuli s česnekem Za cca 5 minut přidáme dvě lžíce sójové omáčky a jakmile se vzpění, dáme fazole s chilli omáčkou ( případně chilli omáčku s čertovskou omáčkou). Podlijeme trochou vody a za stálého míchání vaříme na mírném ohni cca 15 minut do změknutí fazolí. A už je hotovo, podáváme s chlebem.Dobrou chuť!