Stránka 1 z 1

Recept na Kung Pao s chilli

Napsal: 19 bře 2011 08:51
od Seminka-chilli.cz
Recept na Kung Pao s chilli

[thumbnail]gallery/image.php?album_id=430&image_id=5234[/thumbnail]

Suroviny:

150g kuřecí maso
červené pálivé papričky
50g arašídy
cibulka
zázvor
česnek
sůl
cukr
ocet - černý
glutaman
vajíčko
voda
sojová omáčka
sezamový olej
solamil

Příprava:
  • maso nakrájíme a osolíme
  • arašídy namočíme do vody a oloupeme
  • do rozmíchaného vajíčka přimícháme solamil
  • osmažíme oloupané arašídy
  • do masa přidáme připravené vajíčko
Vaření:

rozpálíme olej, osmahneme papričky, přidáme kuřecí maso, sojovou omáčku, sůl, cukr, ocet a trochu vody, smažíme až je maso měkké, potom přidáme osmažené arašídy, rozmíchaný solamil a na konec trocha sezamového oleje

Re: Recept na Kung Pao s chilli

Napsal: 29 zář 2011 11:03
od Maxim
Máte nějaký tip na dobrou sojovku? Všiml jsem si, že v marketech sojovka není ze sojových bobů :sm: Trochu jsem hledal na netu a našel výrobu nefermentované sojovky, cituji " Sójové boby se vaří 15 až 20 hodin v kyselině chlorovodíkové. Po odstranění aminokyseliny se směs zchladí, aby se ukončila hydrolytická reakce. Aminokyselinový roztok se dále neutralizuje, lisuje, míchá s aktivním uhlím a v závěrečné fázi znovu přefiltruje. Barvu, vůni a chuť získá tento hydrolizovaný rostlinný protein přidáním karamelové barvy, kukuřičného sirupu a soli. Konečný produkt se rafinuje a balí. V žádném případě by ji neměly konzumovat děti" ...bych se teda nedal, tohle zní lépe-
"Sójová omáčka vznikla zhruba před 2500 lety. Omáčka se začala vyrábět fermentací z pšenice a lisováním sójových bobů. Měla příjemnou vůni a chuť a vůni a chuť jídla doplňovala a zvýrazňovala. Přírodní sójová omáčka je vyrobená přírodně - fermentací, starým a tradičním způsobem. Rozdrcené sójové boby, rozdrcená pražená pšenice, voda a přítomnost fermentačních kultur zajišťují jedinečnou jakost, čistotu a hlavně zdravotní nezávadnost. Při fermentaci se štěpí bílkoviny, sacharidy a tuky. Také ale vzniká vitamín B12 a další látky, které obsahuje pouze maso. Fermentace probíhá pomalu a trvá několik měsíců. Díky čistě přírodní fermentaci obsahuje sójová omáčka kolem 150 - 250 senzoricky aktivních chuťových složek a neobsahuje žádné konzervační látky ani glutamáty. Má jemnou a vyváženou chuť. Vyznačuje se světlehnědou barvou, zemitou vůní". :chsauce:

Re: Recept na Kung Pao s chilli

Napsal: 29 zář 2011 13:16
od Vita_Valke
já kupoval tady http://sambalshop.cz/store/department-2 ... macky.html" onclick="window.open(this.href);return false;
velký balení ketjap sladká a slaná, ale netušim jak se vyráběj

Re: Recept na Kung Pao s chilli

Napsal: 30 zář 2011 10:32
od Maxim
Díky, to vypadá dobře. Ještě musím koupit černý ocet a jdu na to.