Stránka 1 z 1

Urcil jsem spravne druhy podle plodu?

Napsal: 27 říj 2014 23:29
od MartinS
Ahoj
Dostal jsem papricky od kolegy co to mel od kamosky na ochutnani a pak dneska jsem dostal od kolegyne, jeji pritel tak pestuje.
Chtel bych zkusit si z toho nechat seminka a zajimalo by me jestli jsem se trefil v druhu.

Tohle je od kolegy, vubec nevedel druh. Na papricce jsou trosicku obcas hrbolky jako treba na Jolokii ale hrozne malo.
Chut senzacni a pal asi jako Habanero. Jedinne co me napada je Fatali Red?
20435

Tohle je od kolegyne, pry nejaka naga Jolokie. Me se to nezda ale treba to je ta Nagabon Jolokia.
Chut skvela, po chvili prichazi vyrazny pal, rekl bych ale ze pali mene nez ta Jolokie co jsem mel od Loba, tak nevim...
Odhadem 800 000 SHU. Rozhodne o hodne palivejsi nez nejake Habanero, ale zase mega podle me nema.
2043720436

Re: Urcil jsem spravne druhy podle plodu?

Napsal: 28 říj 2014 00:36
od gandalf
SHU se ani nepokoušej odhadovat - to je blbost.

Re: Urcil jsem spravne druhy podle plodu?

Napsal: 28 říj 2014 09:16
od MartinS
Jasny, chtel jsem napsat ze je to palivosti nekde mezi. Ale spis vic k te Jolokii.

Re: Urcil jsem spravne druhy podle plodu?

Napsal: 28 říj 2014 10:39
od lobo
gandalf píše:SHU se ani nepokoušej odhadovat - to je blbost.

Proč by se nedalo odhadovat pálivost ? jasně že to v puse nikdo nenaměří ale asi se chtěl spíš vyjádřit tak aby si i ostatní dokázali trochu představit jak moc to pálilo, protože když někdo napíše , že to pálilo pekelně tak nikdo neví že jo :-DD

I tak si ale myslím, že pokud třeba člověk okoštuje odrůdy od 1.000 SHU do 2 000 000 SHU tak si počase konzumace může vytvořit takovej svuj chutometr pálivosti a lze porovnát a od boku odadovat stupeň pálivosti to si myslím že lze :tiphat:

Re: Urcil jsem spravne druhy podle plodu?

Napsal: 28 říj 2014 13:52
od chilli-max
Ty první, jak píšeš, bych viděl taky na nějaké fatalli .... ty druhé mi moc jako Naga jolokia nepřijdou.... ta je víc krabatější ... typnul bych to na nějaký 7pod ...ale jistý si nejsem.
Rozhodně jde si udělat nějaký chutoměr SHU ...ale jde o to že třeba annumky pálí jiným stylem než chinesky a třaba pubescens .. někdy má anumka od začátku tak štiplavý pal že bych jí rozhodně řekl víc než ve skutečnosti má ...ale narozdíl od chinesek, pal rychleji ustupuje... chinesky naopak postupně gradují.