Stránka 1 z 1

Chilli Mix

Napsal: 03 led 2013 17:45
od Sxmanek
Ahoj koupil jsem si v tescu chilli mix a potřeboval bych vědět co přesně je to za druh.

http://sxmanek.rajce.idnes.cz/Chilli#" onclick="window.open(this.href);return false;

Tyhle dvě by měli být Habbanera, ale nevím jaký.
1.) Podle mě Habanero Orange - na mě hodně pálivé
3.) Podle mě Habanero Red - na mě hodně pálivé

Další asi Jalapenos,ale hrozně zelený a skoro nepálí. Asi nedozrálý.
6.) Vůbec nevím jaký by to mohlo být

Pak tam jsou nějaký mini hot chilli to vůbec nevím co je za druh.
2.) ??? - hodně pálivé

A pak ještě nějaký 2 douhý.
4.) ??? - Jak normální paprika, vůbec nic
5.) ??? - Červená slabé pálení, nic extra

Vše položeno na pivním podtácku, nemohl sem najít pravítko :o)

Re: Chilli Mix

Napsal: 03 led 2013 19:00
od Din0
http://www.titbit.cz/chilli/podrobnosti/chilli-mix" onclick="window.open(this.href);return false;


;)

Re: Chilli Mix

Napsal: 06 led 2013 14:57
od stankar
Presne v odkazu od Dina, jinak s tou palivosti habanero, na hole jezeni je to celkem silne pro zacatecniky, ale kdyz jsem to daval do bramboraku a do masa se zeleninou, tak ztratilo palivost a bylo pozivatelne pro vsechny (i matka si dala a pry v pohode).

Takze to shrnu:
1) 3) Habanero, musis povarit nebo rozpulit a ususit, pak se to jako koreni da do cehokoliv s mirou
6) ma byt jalapenos, davaji tam nekdy i cervene (zrale), nektere vubec nepali no, taky jsem na ni trefil, chutnala jako nase bila paprika, jinak zrala je dobra ke vsemu a maji ji radi i ti co ostre zrovna nemiluji :)
2) Rawit, mala palivost, asi jako Vietnam Red, co si kupuju a uz jsem vuci tomu skoro imunni, fajn do gulase
4) 5) Cayenne chilli, prvni pulka papricky bez palivost, zacina to az u seminek a pak to pali o neco vic nez Rawit mi prijde, ale taky dobre na nejake mirne pikantni jidla vetsinou k zelenine, salatu nebo spagetam :)

Re: Chilli Mix

Napsal: 07 led 2013 11:24
od Sxmanek
díky :o)

Re: Chilli Mix

Napsal: 07 led 2013 16:26
od Din0
stankar píše:Presne v odkazu od Dina, jinak s tou palivosti habanero, na hole jezeni je to celkem silne pro zacatecniky, ale kdyz jsem to daval do bramboraku a do masa se zeleninou, tak ztratilo palivost a bylo pozivatelne pro vsechny (i matka si dala a pry v pohode).
no s tím habanerem to moc pravda nebylo, ani po tepelné úpravě neztratilo na pálivosti a měl jsem co dělat (dělal jsem z toho čokoládu s chilli) ;)

Re: Chilli Mix

Napsal: 07 led 2013 16:33
od stankar
no prave, ze u me ztratily dost palivosti, palilo to asi jako ten cayenne, takze jsem ji dal nedaval do teplych jidel, ale jen tak na chleba se salamem nebo syrem, mozna je to odrudou, ne vsechny habanero jsou 100% habanero, ale libi se mi u ni ten postupny jemny nadech palivosti a ovocna chut :)

Re: Chilli Mix

Napsal: 07 led 2013 16:50
od Wiking
"daval do bramboraku a do masa se zeleninou, tak ztratilo palivost "

@ Stankar: Ze by chilli tepelnou upravou tratilo palivost, tak to slysim poprve. A at delam co delam, nemohu s tim souhlasit.
Snad jen s tim, ze samotne habanero kdyz rozkousu a polknu pali jinak, nez kdyz jej kratce povarim v omacce kterou naleju na talir spaget (napr.) takze se ta chut a palivost trochu "vstreba" do tech spaget ktere tu palivost absorbuji.
Kazdopadne fakt je, ze tepelna uprava capsaicin nikterak neodboura, spise naopak, v horkych jidlech to pali vice nez ve vlaznych nebo studenych.

Re: Chilli Mix

Napsal: 07 led 2013 16:59
od stankar
Wiking: no bude to urcite tim, ze se ta palivost "rozprostre" v jidle, nez kdyz jim tu papricku syrovou ke chlebu se salamem, kazdopadne jsem si pochutnal vice na varenem jidle z jolokie nez habanera