Ona záludná otázka na kterou neexistuje správná odpověď.
Jedine co můžete udělat je vyzkoušet kdy je optimální doba sklizně sami.
Osobně jsem testoval na několika druzích paprik jejich dozrání a opravdu platí že více červená paprička(pokud je finální barva červená) je více dozrálá a více pálí) nicméně z pohledu chuti se opravdu musí experimentovat - fatalii tvrdí, že Aji Cristal mu chutná ve fázi kdy se mění ze zelené na oranžovou.
Mě osobně chutná takhle Aji Cito a to proto, že když ho jím čerstvé, tak můžu sníst jednu nebo dvě aniž by mi upadla pusa. Pokud sklízím na semínka, tak vybírám pěknou papriku a nechám ji opravdu dozrát - paprika trochu změkne.
zodyac píše:Pocul som ze uplne prvu papricku treba odstranit aby nebrala rastlinke prilis vela energie..Je to pravda?
Jak píše mopsik - jde o velikost rostliny, ale obecně se doporučuje na začátku květu několik květů otrhat aby rostlina začala najednou plodit více plodů.
Ahoj
Chilli.tk