Stránka 1 z 4

nezralé plody

Napsal: 24 zář 2015 13:54
od Berry
Ahoj, co děláte s plodama které nestihnou dozrát? Obávám se, že těch pár jalapeno co nejdřív nic a pak vyjeli pozdě už nedozrají. Nejdřív první várka sklizena a mezi tím začli další.

Re: nezralé plody

Napsal: 24 zář 2015 14:37
od lobo
Jalapeňos jsou výborný i zelený, takže no problemo. Jinak třeba zelený superpálivky zavařuju. Prostě nic se nesmí vyhodit. :tiphat:

Re: nezralé plody

Napsal: 24 zář 2015 14:51
od Holu
No, já řeším stejný problém a vypadá to, že to udělám přesně tak, jak lobo píše. :-)

Re: nezralé plody

Napsal: 24 zář 2015 17:12
od Berry
Já si předtím pár zralých chilli různých druhů nakrájel, dal do skleničky, dal trochu bazalky a zalil celé mou oblíbenou sojovkou (žádná vitana atd..) a pak zakápnul troškou oleje. A jalapeno asi byli nejlepší v tom, tak takhle udělám ty zelený asi.

Re: nezralé plody

Napsal: 24 zář 2015 17:24
od BlueShark
Zajímavý ta sojovka a papričky a pálivost stejná? A kdy konzumovat? :-)

Re: nezralé plody

Napsal: 24 zář 2015 17:43
od Berry
Pálivost asi stejná, konzumoval jsem poprvý asi po třech dnech :D celkem to tam bylo přes týden. Chodil jsem pořád s lžičkou. Nebo do míchanejch vajíček, do guláše jsem dal. Byla malá lahvička. Bazalku jsem dal sušenou, kamarád dává čerstvou.

Re: nezralé plody

Napsal: 25 zář 2015 22:24
od Vasjis
Míchaná vajíčka s chlebem snesou všechno :) ale taky to vidím v tom množství na zavaření nebo jim zkusím dát týden na do zráti jak nenahodí barvu tak do skleničky s nima :)

Re: nezralé plody

Napsal: 25 zář 2015 23:40
od cakl
Ty zavařené nedozrálé je to pak tedy jedlé, má to i nějakou slušnou chuť nebo jak to potom zpracováváte? :)