Stránka 1 z 1

Sklizeň Jalapeña

Napsal: 23 črc 2014 11:07
od sipkar
:wave:

Prosím o radu,

pěstuji první rok a nevím přesně kdy co sklízet.

V zimní zahradě se Jalapeñům dost daří a již jsou červené (viz obrázek).

https://dl.dropboxusercontent.com/u/558 ... lapeno.jpg

Proto otázka zní...už je čas?

Díky za odpověď

Re: Sklizeň Jalapeña

Napsal: 23 črc 2014 12:12
od Colostomizer
Řekl bych, že bohatě ... Jalapeños se většinou sklízí v technické zralosti zelená, pouze na uzení v úpravě chipotles se sklízí až zčervenají do botanické zralosti. Ale každý má samozřejmě jiné preference a chutná mu něco jiného, můžeš hned obě varianty otestovat :) Já teď zkouším jalapeños nakládat a kvasit, takže sklízím zelená ...

Re: Sklizeň Jalapeña

Napsal: 23 črc 2014 12:17
od sipkar
Díky, zkusím

Re: Sklizeň Jalapeña

Napsal: 23 črc 2014 19:29
od proki73
já osobně preferuji botanickou zralost pro vydatnější pal a jemnější chuť právě jsem vyzkoušel jalapeno senorita a jalahot F1 v technické zralosti a chuť nic moc ale pal slušnej jak se sluší na jalapeno
18886

Re: Sklizeň Jalapeña

Napsal: 23 črc 2014 19:39
od bremic
Tak to já si sklízím Jalapena až tři týdny po zčervenání. Ale já pěstuji spíš ty sladké formy jalapen...Delicias, Numex,Primaveru a Goliath :tiphat:

-- 23 črc 2014 19:41 --
Colostomizer píše:Řekl bych, že bohatě ... Jalapeños se většinou sklízí v technické zralosti zelená, pouze na uzení v úpravě chipotles se sklízí až zčervenají do botanické zralosti. Ale každý má samozřejmě jiné preference a chutná mu něco jiného, můžeš hned obě varianty otestovat :) Já teď zkouším jalapeños nakládat a kvasit, takže sklízím zelená ...

Budeš to nakládat jak zelí na mléčné kvašení? To zní zajímavě :tiphat:

Re: Sklizeň Jalapeña

Napsal: 24 črc 2014 12:19
od Colostomizer
bremic píše:Budeš to nakládat jak zelí na mléčné kvašení? To zní zajímavě :tiphat:
Přesně tak, jsem přímo uprostřed procesu a zatím to funguje ;) Jedu podle těchto receptů, jenom jako startér používám tekutinu z pickles a ne syrovátku:

http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/chi ... ky-ii.html