Stránka 1 z 2
Naga jolokia pc1
Napsal: 01 srp 2013 12:16
od habanero
Ahojte, zaujala ma papricka naga jolokia pc1 . Zaujimalo by ma ci by bola vhodna na susenie alebo na zavaranie .....

Re: Naga jolokia pc1
Napsal: 01 srp 2013 13:03
od gandalf
Jolokii PC1 mám. Zavařit se pochopitelně dá, nebo spíše přidat ke zpracovávané zelenině. Taky jsem jí sušil, ale velkou výnosnost nemá, protože se její stěna hodně seschne. Když z toho vydrolíš semínka, tak toho moc nezbyde. Spíše jsem jí přidával do směsí mletého chilli, abych jí zpracoval, když už jsem jí sklidil. Měl jsem jí a mám spíše jako zajímavost, v zimě mi "zkrášlila" byt. Sice dobře schne, neplesniví, ale polde mého jsou výnosnější druhy /pokud bys jí chtěl jen "na výnos"/. Dokonce mám jednu rostlinu už druhým rokem a stále se jí daří.
Re: Naga jolokia pc1
Napsal: 01 srp 2013 19:59
od habanero
gandalf píše:Jolokii PC1 mám. Zavařit se pochopitelně dá, nebo spíše přidat ke zpracovávané zelenině. Taky jsem jí sušil, ale velkou výnosnost nemá, protože se její stěna hodně seschne. Když z toho vydrolíš semínka, tak toho moc nezbyde. Spíše jsem jí přidával do směsí mletého chilli, abych jí zpracoval, když už jsem jí sklidil. Měl jsem jí a mám spíše jako zajímavost, v zimě mi "zkrášlila" byt. Sice dobře schne, neplesniví, ale polde mého jsou výnosnější druhy /pokud bys jí chtěl jen "na výnos"/. Dokonce mám jednu rostlinu už druhým rokem a stále se jí daří.
Nie nejde mi len o vynos , len by som ju chcel

a co hovoris na palivost

?
Re: Naga jolokia pc1
Napsal: 01 srp 2013 20:55
od gandalf
Udává se kolem 800.000 SHU, ale v našich podmínkách to bude o mnoho méně. Jestli máš zájem, tak ti nějakou usuším a pošlu. Ochutnáš a budeš mít semínka na příští sezónu.
Re: Naga jolokia pc1
Napsal: 01 srp 2013 21:06
od habanero
gandalf píše:Udává se kolem 800.000 SHU, ale v našich podmínkách to bude o mnoho méně. Jestli máš zájem, tak ti nějakou usuším a pošlu. Ochutnáš a budeš mít semínka na příští sezónu.
No to by som ti bol vdacny

Re: Naga jolokia pc1
Napsal: 01 srp 2013 21:19
od gandalf
Tak časem pošli adresu do SZ.
To mi přijde zajímavější třeba to Sibiřské domácí - pěkně ostrá potvora, bohatě plodí, krátká vegetační doba, nenáročné. Nebo Jamajské žluté, nebo červené - voňavé, masité, chutné. Já pro svou domácí potřebu používám jen jednodruhová chilli koření, pro známé to míchám

Asi nejlepší je to moje "obří" - fotku najdeš v mé předloňské galerii /aromatické, sladké jako kapie, masité, šťavnaté a ostré/. To mám jen pro sebe.
Re: Naga jolokia pc1
Napsal: 01 srp 2013 21:29
od habanero
gandalf píše:Tak časem pošli adresu do SZ.
To mi přijde zajímavější třeba to Sibiřské domácí - pěkně ostrá potvora, bohatě plodí, krátká vegetační doba, nenáročné. Nebo Jamajské žluté, nebo červené - voňavé, masité, chutné. Já pro svou domácí potřebu používám jen jednodruhová chilli koření, pro známé to míchám

Asi nejlepší je to moje "obří" - fotku najdeš v mé předloňské galerii /aromatické, sladké jako kapie, masité, šťavnaté a ostré/. To mám jen pro sebe.
Sibirske su palivejsie ako naga jolokia pc1 ? A ako sa volaju tie ''obrie'' papricky

?
Re: Naga jolokia pc1
Napsal: 01 srp 2013 21:42
od gandalf
Po prvním ochutnání mi připadaly /a nejem mně/ ostré až až. Asi by to chtělo ochutnat najednou.
Ty moje nemají jméno /zkouším, jak jsou jejich parametry stálé/.