mikepr
Napsal: 17 říj 2016 17:10
Zdravím všechny.
Dovolil jsem se k Vám přidat, protože jsem se letos do chilli pustil trošku více. A také jsem začal od tud čerpat informace.
Mám asi pět rostlinek již 4.rokem, daří se mi celkem v pohodě přezimovat. Letos jsem trošku přikoupil. Takže letos jsem měl 34 rostlin od 20 druhů.
Musím se přiznat, že pro mě je lákavé na chilli s jeho chutí na stejné úrovni i krása. Nejsem velký chilli žrout, ale zase se mi moc líbí obsypané stromky.
Je to nádherná a spíše vzácnější ozdoba.
Nicméně jsem podle Vašich receptů začal zavařovat - právě dnes a chystám se také na omáčky.
Výsledky letošního roku jsem uložil do osobní galerie.
Možná bych hned využil první příležitost na malý dotaz ke zkušenějším.
Moc mi chutnají nakládané plněné papriky kupované tuším v Tescu. Chtěl bych si je taky udělat. Dokonce jsem to již zkoušel.
Udělat sýrovou náplň není problém, jediné co se mi nedaří, je tvrdost papriček.
Ty kupované jsou naloženy v olivovém oleji a jsou pěkně měkké. Myslel jsem si, že naložením do oleje změknou, ale byl to omyl. Byly stále dost křupavé.
I když asi většina z Vás by křupavé upřednostnila, tak já bych se v tomto případě klonil k měkčí formě.
Napadlo mě je spařit na pár vteřin horkou vodou. Než to vyzkouším, zeptám se, zda s tím nemá někdo zkušenost a jestli je to spaření dobrý nápad.
Děkuji a těším se na spolupráci.
Dovolil jsem se k Vám přidat, protože jsem se letos do chilli pustil trošku více. A také jsem začal od tud čerpat informace.
Mám asi pět rostlinek již 4.rokem, daří se mi celkem v pohodě přezimovat. Letos jsem trošku přikoupil. Takže letos jsem měl 34 rostlin od 20 druhů.
Musím se přiznat, že pro mě je lákavé na chilli s jeho chutí na stejné úrovni i krása. Nejsem velký chilli žrout, ale zase se mi moc líbí obsypané stromky.
Je to nádherná a spíše vzácnější ozdoba.
Nicméně jsem podle Vašich receptů začal zavařovat - právě dnes a chystám se také na omáčky.
Výsledky letošního roku jsem uložil do osobní galerie.
Možná bych hned využil první příležitost na malý dotaz ke zkušenějším.
Moc mi chutnají nakládané plněné papriky kupované tuším v Tescu. Chtěl bych si je taky udělat. Dokonce jsem to již zkoušel.
Udělat sýrovou náplň není problém, jediné co se mi nedaří, je tvrdost papriček.
Ty kupované jsou naloženy v olivovém oleji a jsou pěkně měkké. Myslel jsem si, že naložením do oleje změknou, ale byl to omyl. Byly stále dost křupavé.
I když asi většina z Vás by křupavé upřednostnila, tak já bych se v tomto případě klonil k měkčí formě.
Napadlo mě je spařit na pár vteřin horkou vodou. Než to vyzkouším, zeptám se, zda s tím nemá někdo zkušenost a jestli je to spaření dobrý nápad.
Děkuji a těším se na spolupráci.