Stránka 1 z 1

mikepr

Napsal: 17 říj 2016 17:10
od mikepr
Zdravím všechny.
Dovolil jsem se k Vám přidat, protože jsem se letos do chilli pustil trošku více. A také jsem začal od tud čerpat informace.
Mám asi pět rostlinek již 4.rokem, daří se mi celkem v pohodě přezimovat. Letos jsem trošku přikoupil. Takže letos jsem měl 34 rostlin od 20 druhů.
Musím se přiznat, že pro mě je lákavé na chilli s jeho chutí na stejné úrovni i krása. Nejsem velký chilli žrout, ale zase se mi moc líbí obsypané stromky.
Je to nádherná a spíše vzácnější ozdoba.
Nicméně jsem podle Vašich receptů začal zavařovat - právě dnes a chystám se také na omáčky.
Výsledky letošního roku jsem uložil do osobní galerie.
Možná bych hned využil první příležitost na malý dotaz ke zkušenějším.
Moc mi chutnají nakládané plněné papriky kupované tuším v Tescu. Chtěl bych si je taky udělat. Dokonce jsem to již zkoušel.
Udělat sýrovou náplň není problém, jediné co se mi nedaří, je tvrdost papriček.
Ty kupované jsou naloženy v olivovém oleji a jsou pěkně měkké. Myslel jsem si, že naložením do oleje změknou, ale byl to omyl. Byly stále dost křupavé.
I když asi většina z Vás by křupavé upřednostnila, tak já bych se v tomto případě klonil k měkčí formě.
Napadlo mě je spařit na pár vteřin horkou vodou. Než to vyzkouším, zeptám se, zda s tím nemá někdo zkušenost a jestli je to spaření dobrý nápad.
Děkuji a těším se na spolupráci.

Re: mikepr

Napsal: 17 říj 2016 17:37
od Zrzek
Ahoj, vítej tady na foru, jistě zde najdeš spoustu inspirací a hlavně zajímavých informací. S těma nakládanýma paprikama si myslím, že by pomohlo je nejen naložit do oleje, ale i sterilizovat. Tj. zavařit. V troubě 80°C 10 - 20 min. Nikdy jsem to nedělal, tak si raději počkej na další názory zkušenějších. To spaření vodou asi nebude úolně ideál. Za mě bych teda radši ty křupavější, to co kupuješ v Tescu jsem měl, ale mě to vůbec nechutnalo.

Re: mikepr

Napsal: 17 říj 2016 18:25
od wlasta1
Ahoj,
taky tě tady vítám. Je fajn, že se rozrůstáme :-)

Co se týká těch plněných paprik, tak osobně nakládám pouze do klasického nálevu a pak sterilizací změknou.
Napadá mně ještě jedna věc - před plněním je trochu nasucho předpéct v troubě. Nastavil bych cca 80°C a pak hlídal. Myslím, že 10-15 minut bude OK a pak naplněné naskládat do sklenice a zalít teplým olejem... Olej nechat jen zahřát, nesmíš ho přepálit - takže max těch 70-80°C... A pak zalít...
Ale nezkoušel jsem to takhle... !!!
Tímto způsobem dělám já trochu jinou verzi a hlavně bez plnění...

Re: mikepr

Napsal: 17 říj 2016 19:28
od Vasjis
welcom in the hell

Re: Zrzek, wlasta1

Napsal: 18 říj 2016 06:26
od mikepr
Díky moc za inspiraci, nějak to dopadne.
Určitě vyzkouším.

Re: mikepr

Napsal: 18 říj 2016 07:12
od lobo
Zdravím tě a vítám tě tu :tiphat:

Na tvou otázku mám jednoduchou odpověď.

Pokud chceš aby papričky trochu změkly, tak je rozkroj na půl a nech je pár dní v lednici a uvidíš jak hezky změknou.Nic víc, prostě jen tohle. Čím dýl je tam necháš tím víc budou měkké.
Pokud bys měl ale zájem o rychlejší způsob, pak papričky dej do mrazáku třeba na půl dne, pak je vyndej a uvidíš jak budou měkký.

Jinak já také radši upřednostuji když to hezky křupe na skus ale 100 lidí 100 chutí. :tiphat: