Stránka 1 z 2

Brno - pěstitelský panic

Napsal: 03 črc 2015 13:28
od Crate
Ahoj

na odreagovní jsem si zasadil pár semínek papriček a jak už to bývá, tak jedinýho čeho jsem dosahl byl různý výskyt plísní, hub a hmyzu.

Poctivě jsem zaleval, kropil, vlhčil a stříkal až jsem narazil na zdejší forum a začal jsem pochybovat o svých pěstitelských dovednostech :-)

Vše zlé se v lepší obrací a letos se už začínám těšit na svoji drobnou úrodu....

24818248172481324812

Re: Brno - pěstitelský panic

Napsal: 04 črc 2015 13:21
od habanero
Vitaj na fóre , máš pekné , zdravé rastlinky , určite sa nejakej úrody dočkáš :firychil: Prajem veľa šťastia pri pestovaní týchto ohnivých potvoriek :jalapeno:

Re: Brno - pěstitelský panic

Napsal: 06 črc 2015 13:57
od vavy.p
Pěkný na poprvé..... Na příští rok chystej víc prostoru..... Je to závislost..... Kam se hrabe kouření!

Re: Brno - pěstitelský panic

Napsal: 06 črc 2015 19:16
od BlueShark
vavy.p píše:Pěkný na poprvé..... Na příští rok chystej víc prostoru..... Je to závislost..... Kam se hrabe kouření!
Stejně jsme zjistil, že jsou lidi co chilli ještě nepěstujou, nechápu :veryhot:

Re: Brno - pěstitelský panic

Napsal: 06 črc 2015 20:51
od MartinS
BlueShark píše:
vavy.p píše:Pěkný na poprvé..... Na příští rok chystej víc prostoru..... Je to závislost..... Kam se hrabe kouření!
Stejně jsme zjistil, že jsou lidi co chilli ještě nepěstujou, nechápu :veryhot:
Nejlepsi je ze se najde vzdy hrozne chytrejch kolegu co kdyz videj jak si posypavam steak morugou, ze pry pres to paleni neucitim chut.

Co jsem vypozoroval na sobe, tak tohle je pouze v zacatcich. Jakmile si clovek zvykne, naopak to chut treba masa zvyrazni a prida to dalsi chut.
Neco jako kdyz ma clovek kyselou, sladkou, tak proste prida dalsi chut a to palivou :-)

Re: Brno - pěstitelský panic

Napsal: 06 črc 2015 22:30
od vavy.p
MartinS píše:
BlueShark píše:
vavy.p píše:Pěkný na poprvé..... Na příští rok chystej víc prostoru..... Je to závislost..... Kam se hrabe kouření!
Stejně jsme zjistil, že jsou lidi co chilli ještě nepěstujou, nechápu :veryhot:
Nejlepsi je ze se najde vzdy hrozne chytrejch kolegu co kdyz videj jak si posypavam steak morugou, ze pry pres to paleni neucitim chut.

Co jsem vypozoroval na sobe, tak tohle je pouze v zacatcich. Jakmile si clovek zvykne, naopak to chut treba masa zvyrazni a prida to dalsi chut.
Neco jako kdyz ma clovek kyselou, sladkou, tak proste prida dalsi chut a to palivou :-)
A když se dostaneš na ještě vyšší level. .. tak zjistíš , že nepřidáváš palivost, ale chuť papričky :thumbup: :jalapeno: :veryhot:

Re: Brno - pěstitelský panic

Napsal: 06 črc 2015 23:10
od MartinS
No to rozhodne, s kolegou jsme se shodli ze treba TSBT koreni nam chutna vice nez Bhut Jolokia. A TSM koreni je jeste lepsi ne jen diky palivosti.
Naopak vyborna je domaci drcena Carolina spolu s Habanerem dohromady jako koreni.
Nicmene specifickou chut syrove papricky, na to fakt jeste level nemam. Dal jsem si 1x2cm prouzek cerstve TSM a bezel jsem po minute pro mleko do lednice. Sice chinesky maji najezd pomalejsi, ale na to jsem jeste chilli noobicek. Ale co se tyce syrovych papricek 1mega+ , tak pokud se i cela klidne namixuje do jedne porce jidla, v pohode ji dam. Sice se orosim na hlave a trochu si zaslzim, ale je to bezva :-)

Re: Brno - pěstitelský panic

Napsal: 07 črc 2015 00:33
od vavy.p
Já zase nemusím vůbec sušeny jen do klobásu používám. .... čerstva je cerstva. ...