Domácí Pista a sriratcha
Napsal: 21 srp 2020 19:12
Neééé to je v pohodě....jen mi bylo líto vylít tu pálivou kapalinu při výrobě pisty když jsem to dělal poprvé...tak jsem vymýšlel jak to zpracovat...Erben61 píše: ↑22 srp 2020 13:15Ahoj. Neodpustím si bejt trochu hustej s vědomím, že máme různé chutě a požadavky na kvalitu a hustotu výrobku.
Podle tvého popisu Sriratchy, mi to přijde, jako když sleješ vodu z okurek, zahustíš solamylem a vydáváš to za Okurátchu.
Možná jsi to zapomněl napsat, ale chybí mi tam pro tyhle výrobečky podstatný moment-kvašení.
Taky vyrábím srírachu a přidávám červenou kapii, aby to bylo poživatelné, ale ty sladké právě pustí kvanta vody, tu musím většinou slít, abych dosáhl přijatelné hustoty. Přidávám ještě česnek a ,,zkutrovanou" hmotu nechám zkvasit.
Zkus zkouknout tenhle receptík, je výborná.
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2014 ... racha.html