Stránka 1 z 1

Recept na Thajskou zelenou curry pastu / Thai green curry

Napsal: 28 říj 2010 16:05
od Seminka-chilli.cz
Recept na Thajskou zelenou curry pastu / Thai green curry

Přísady

1/2 lžičky semen koriandru
1/4 lžičky semen kmínu
6 kuliček bílého pepře
1 lžička krevetové pasty (místo můžeme použít silnou sojovou omáčku)
1/4 lžičky mleté kurkumy
4 kousky kořenu koriandru, hrubě nasekan
2 stonky citrónové trávy, hrubě nasekané
1 lžíce čerstvě nastrouhaného galangalu nebo zázvor
1 dlouhé zelené chilli, hrubě nasekané
4 malé zelené papriky, hrubě nasekané
4 citrusové listy
4 stroužky česneku, nasekané nahrubo

Příprava

Opražíme koriandr a římský kmín s paprikou v pánvi na mírném ohni po dobu 1-2 minut, mícháme, aby se zabránilo spálení. Necháme vystydnout. Meleme na jemný prášek.

Krevetovou pastu smažíme na pánvi nebo na mírném ohni po dobu 1 minuty. Necháme vychladnout, potom přidáme zbývající přísady. Přidejte 1 lžíce vody a použijte tyčový mixéru, míchame do pasty. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až 2 týdnů.

Galangal, voňavý kořen podobný zázvoru, je k dispozici v asijských obchodech s potravinami. Má charakteristickou chuť a vůni, můžete nahradit zázvorem.

Zelená kari pasta je velmi všestranná a může být použita v polévkách. Marinování kuřecího masa a s krevetami.