Stránka 1 z 1

Recept na domácí Tabasco omáčku

Napsal: 05 srp 2010 15:52
od Seminka-chilli.cz
Recept na domácí Tabasco omáčku

12 Tabasco chilli
1 stroužek česneku
1/2 šálku bylinkový ocet (můžeme použít i jablečný mošt)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru

V malé nerezové pánvi vaříme ocet spolu s chilli a česnekem, doměkka. Potom přidáme sůl a cukr. Pokud je to nutné, přepasírujte, přeceďte. Pokud je třeba, zřeďte omáčku octem, do krémové hustoty. Poté opět nechte přejít varem, pak nalijte do horké, sterilní láhve s přesností 1/2 palce od hrdla. Po naplnění láhvi pořádně očistěte hrdlo a uzavřete ji. Po otevření skladujte v lednici.

Obrázek

Re: Domácí Tabasco omáčka

Napsal: 25 srp 2010 12:14
od achilles
je pěkné, že jsi použil obrázek Tabasco, kde se právě vypichuje to co je důležité pro tabasco sauce-3 roky zraní. Já jsem měl recept, kde se musí rozdrcená chilli nejprve se solí nechát stát 3 měsíce, pak další 3 měsíce v octu a pak teprve scedit a k tomu všemu dobrá teplota, aby to nezačalo plesnivět. Mě se to jakžtakž podařilo, ale originál je originál.

Re: Recept na domácí Tabasco omáčku

Napsal: 14 zář 2013 23:18
od marketa
udělala jsem to takto: chilli papričky habanero 4 ks ,pak asi 3 tricolory a asi 4 černý perly- co jsem právě sklidila na balkoně a jeden stroužek česneku. Rozkrájela,dala do kastůlku s 1 dl octa a 1dl vína a dusila. Dusila,dusila...pak jsem přidala půl lžičky soli a půl lžičky cukru. Rozmixovala ,přepasírovala. Asi to ještě zavařím,ale myslím,že by to vydrželo i v lednici. Chuťově je to super :firychil: úplně jako tabasco kupované-fakt! :firy:

Re: Recept na domácí Tabasco omáčku

Napsal: 29 lis 2013 09:31
od JuraS.
http://chillichilli.sk/recepty/chilli-o ... sco-omacka" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=ZgWk4nhwHNY" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Recept na domácí Tabasco omáčku

Napsal: 04 zář 2014 15:39
od JuraS.
Viděl jsem jen závěr nějakého pořadu v televizi a do toho mi ještě mluvila manželka a holky. Nicméně co jsem nějak postihl tak že ty sudy jsou vykupované od nějaké palírny alkoholu co z toho po vyzrání sleje ten destilát. Do toho sudu se pak dá směs paprik, tuším, že říkali, že celé bez stopky a semínek. Něčím to zalijou, položí na vršek pergamen či co a na to nasypou sůl. Je to vidět na té fotce. Chodí kontrolovat jak tam probíhá fermentace či co a zarovnávají sůl aby byla vždy hladká a rovná vrstva. Po několika letech odeberou sůl a celou směs rozložených paprik rozmixují a pak dál už nevím..snažím se vzpomenou si co to bylo za pořad a kde ale mám kabelovku a hafo stanic. Neřekli co na to lijou za směs koření to ne. Ale základní postup byl jasný. Proto jsem sem psal, že se pokusím sehnat malý dřevěný soudek který napěchuji paprikami a kořením a nechám to svýmu osudu ve sklepě. takhle mám naložený habanera v oleji už 8 let a přidávám je rybám do krmení. Zatím s né moc skvělým účinkem...

Re: Recept na domácí Tabasco omáčku

Napsal: 13 zář 2014 13:03
od Findejs
Jojo Juro, vykupujou sudy od Jacka Danielse myslím.
Ryby jsou na pálivý? To slyším poprvé. Nejsem ani akvarista ani rybář, proto se divím.

Re: Recept na domácí Tabasco omáčku

Napsal: 13 zář 2014 13:13
od vavy.p
Findejs píše:Jojo Juro, vykupujou sudy od Jacka Danielse myslím.
Ryby jsou na pálivý? To slyším poprvé. Nejsem ani akvarista ani rybář, proto se divím.
běžně se do návnad přdává tabasco nebo chilli, koupíš i hotové chilli boilis

Re: Recept na domácí Tabasco omáčku

Napsal: 13 zář 2014 15:35
od Colostomizer
Findejs píše:Jojo Juro, vykupujou sudy od Jacka Danielse myslím.
Ryby jsou na pálivý? To slyším poprvé. Nejsem ani akvarista ani rybář, proto se divím.
Capsaicin hřeje jenom savce, ostatním zvířátkům je u zadele :)