Belizean Habanero omáčka
Napsal: 05 srp 2010 15:45
Belizean Habanero omáčka
Belizean vytvořila velmi osobitý styl omáčky, která se vyznačuje příchutí mrkve.
1 malá cibule - nasekaná
2 stroužky česneku - nasekané
1 lžíce rostlinného oleje
1 šálek nasekané mrkve
2 šálky vody
4 ks Scotch Bonnet Habanero
3 lžíce čerstvé limetkové šťávy
3 lžíce bílého octa
1 čajová lžička soli
Odstraňte stonky a semena z papriky.
Cibuli osmahneme na oleji do změknutí. Přidejte mrkev a vodu. Přiveďte k varu a snižte teplotu, přidáme ocet a dusíme, dokud mrkev není měkká.
Odstraňte z ohně. Přidejte chilli, limetovou šťávu a sůl. Rozmixujte v mixéru na jemné pyré.
Uchovávejte ve sterilizovaných sklenicích v chladu.
Omáčka se hodí na marinováni vepřového masa.
Belizean vytvořila velmi osobitý styl omáčky, která se vyznačuje příchutí mrkve.
1 malá cibule - nasekaná
2 stroužky česneku - nasekané
1 lžíce rostlinného oleje
1 šálek nasekané mrkve
2 šálky vody
4 ks Scotch Bonnet Habanero
3 lžíce čerstvé limetkové šťávy
3 lžíce bílého octa
1 čajová lžička soli
Odstraňte stonky a semena z papriky.
Cibuli osmahneme na oleji do změknutí. Přidejte mrkev a vodu. Přiveďte k varu a snižte teplotu, přidáme ocet a dusíme, dokud mrkev není měkká.
Odstraňte z ohně. Přidejte chilli, limetovou šťávu a sůl. Rozmixujte v mixéru na jemné pyré.
Uchovávejte ve sterilizovaných sklenicích v chladu.
Omáčka se hodí na marinováni vepřového masa.