Stránka 1 z 1

Bajaní hot sauce

Napsal: 05 srp 2010 15:44
od Seminka-chilli.cz
Bajaní hot sauce

Hot BAJAN a pikantní koření je chuť Barbadosu. Tuto omáčku najdeme téměř v každé domácnosti. Typické
použití je marinování masa.

450 g cibule, hrubě nasekané
150 g zelené cibulky, hrubě nasekané
8 stroužků česneku
4 Scotch Bonnet papriky
50 g čerstvé petrželky, jemně nasekané
50 g čerstvého tymiánu
50 g čerstvé majoránky
1 a 1/2 šálku bílého octa
2 lžíce worčestrové omáčky
1 lžička čerstvě mletého hřebíčku
1/4 lžičky čerstvého černého pepře
2 lžíce soli

Tradičně se používají celé papričky. V kuchyňském robotu rozmixujeme cibuli, česnek a chilli, mixujeme do hrubé pasty, přendáme směs do střední mísy. V kuchyňském robotu rozmixujeme petrželku, tymián, majoránku a ocet; přidejte zbývající přísady, dobře promíchejte.

Přendáme do sterilizovaných sklenic a dáme do lednice, kde směs vydrží půl roku.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek