Stránka 1 z 1

African pálivá chilli omáčka

Napsal: 05 srp 2010 15:42
od Seminka-chilli.cz
African domácí chilli omáčka

12 Chilli Peppers - red savina, habanero
1 malá sladká paprika
2 stroužky česneku
1 střední cibule
2 plechovky rajčatového protlaku
4 lžíce octa
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička soli

Odstraňte stonky a semena z papriky - přijmout nezbytná opatření při manipulaci s feferonkami.

Nakrájet feferonky, zelený pepř, česnek a cibuli (nebo použít mixér). Spojit všechny složky v omáčce na pánvi. Vaříme hodinu nebo dvě. Přidejte kayenský pepř, je-li to žádoucí.

Dáme do sterilizované sklenice do chladu.

Omáčka se hodí jako marináda na kuřecí, vepřové maso.